Helovino šokoladainis

Helovino šokoladainis image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 55 min

Ingridientai

20 gabaliukai
    • 100   sviesto
    • 200   juodojo šokolado
    • 200   cukraus
    • 1   vanilinio cukraus
    • 3   kiaušinių
    • 80   kakavos miltelių
    • 140   kvietinių miltų
    • 1   druskos
  • Papuošimui:

    •   kiaušinių baltymų
    •   miltelinio cukraus

Paruošimas

    Šokoladainis - vienas iš lengviausiai paruošiamų šokoladinių pyragų. Sodrus jo skonis ir unikali tekstūra paperka akimirksniu - kiekvienas gabalėlis saldus, itin šokoladiškas ir pakylėjantis!

    Svarbiausia užduotis, kepant šokoladainį, yra tinkamai parinkti jo kepimo laiką. Perkepęs šokoladainis bus lyg paprastas sausokas šokoladinis pyragas, tad perkepti - jokiais būdais negalima. Kepimo laikui artėjant prie pabaigos, vis patikrinkite šokoladainį švariu mediniu pagaliuku. Įkiškite jį į kepinio centrą iš ištraukite:

    jei pagaliukas apsivėlęs visai skysta tešla, šokoladainis dar neiškepęs; kepkite jį dar kelias minutes ir tikrinkite vėl; jei pagaliukas apsivėlęs keliais mažais lipniais tešlos gabalėliais, šokoladainis iškepęs tobulai! Laikas išjungti orkaitę; jei pagaliukas švarus, deja, šokoladainis perkepė.

    Artėjant Helovinui, šokoladainį galite išpuošti glajumi ir sukurti šventinį desertą. Voratinkliai, mumijos, išsprogusiomis akytėmis žvelgiantys pabaisiukai - tegul fantazija padiktuoja, kuo šokoladainio gabalėliai pavirs šiurpiausią metų naktį!

  1. Iškepkite šokoladainį. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite 20x30 cm kepimo indą.

  2. Į puodą sudėkite sviestą ir 100 g gabalėliais laužyto šokolado. Kaitinkite virš silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir susijungs į vientisą masę. Nukaiskite.

  3. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite šluotele. Palikite šiek tiek atvėsti.

  4. Po vieną įmuškite ir šluotele įmaišykite kiaušinius.

  5. Kakavą, miltus ir druską sumaišykite atskirame dubenyje. Suberkite į skystų produktų plakinį ir švelniai išmaišykite mentele, kol neliks sausų miltų.

  6. Likusius 100 g šokolado supjaustykite gabalėliais ir įmaišykite į tešlą. Tešla bus labai tiršta - tokia ir turi būti.

  7. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Paviršių išlyginkite.

  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Ar šokoladainis jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkišus ir ištraukus jį iš šokoladainio centro, pagaliukas turi būti apsivėlęs mažais, lipniais tešlos gabaliukais. Tokia yra idealiai iškepusio šokoladainio tekstūra. Jei iš pyrago ištrauktas pagaliukas padengtas visai skysta tešla, kepkite dar kelias minutes, vis stebėdami tekstūrą. Nelaukite, kol pagaliukas bus švarus - toks šokoladainis bus perkepęs ir netekęs jam būdingo drėgnumo.

  9. Iškeptą šokoladainį išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Tuomet supjaustykite gabalėliais.

  10. Paruoškite glaistą dekoravimui. Dubenėlyje šluotele ar šakute iki minkštų putų išplakite kiaušinio baltymą. Dėkite po kelis šaukštus miltelinio cukraus ir vis plakite iki tolygios tekstūros. Kuo daugiau miltelinio cukraus įplaksite, tuo tirštesnis bus glajus. Išplakite jį tirštą, minkštą, bet ne bėgantį (ne pernelyg skystą).

  11. Paruoštą glajų sudėkite į konditerinį maišelį su siauru apvaliu antgaliu (arba sudėkite į švarų maišelį ir mažą jo kamputį nukirpkite, taip „pasigamindami“ konditerinį maišelį). Išspauskite glajų ant šokoladainio gabalėlių, piešdami voratinklius ar mumijas, pabaisiukus. Galite papuošti dekoratyvinėmis akytėmis.

  12. * Dekoratyvines akytes pasigaminsite labai paprastai - tam tereikės kiaušinio baltymo ir miltelinio cukraus. Kiaušinio baltymą (arba dalį jo, jei akyčių nereikia labai daug) paplakite šakute. Baltymams suputojus, po kelis šaukštus berkite miltelinį cukrų ir vis plakite. Kai masė taps pakankamai tvirta ir standi, laikanti savo formą, miltelinio cukraus jau pakaks. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį su mažo skersmens apvaliu antgaliu ir ant kepimo popieriaus išspauskite taškelius. Drėgnais pirštais patapšnokite per viršų, kad sulygintumėte kauburėlius. Įspauskite po pabarstuką ir palikite valandėlei, kol sustings. Sustingusios akytės lengvai atšoks nuo kepimo popieriaus ir galėsite jomis dekoruoti Helovino skanėstus!