Šokoladainis - vienas iš lengviausiai paruošiamų šokoladinių pyragų. Sodrus jo skonis ir unikali tekstūra paperka akimirksniu - kiekvienas gabalėlis saldus, itin šokoladiškas ir pakylėjantis!
Svarbiausia užduotis, kepant šokoladainį, yra tinkamai parinkti jo kepimo laiką. Perkepęs šokoladainis bus lyg paprastas sausokas šokoladinis pyragas, tad perkepti - jokiais būdais negalima. Kepimo laikui artėjant prie pabaigos, vis patikrinkite šokoladainį švariu mediniu pagaliuku. Įkiškite jį į kepinio centrą iš ištraukite:
jei pagaliukas apsivėlęs visai skysta tešla, šokoladainis dar neiškepęs; kepkite jį dar kelias minutes ir tikrinkite vėl; jei pagaliukas apsivėlęs keliais mažais lipniais tešlos gabalėliais, šokoladainis iškepęs tobulai! Laikas išjungti orkaitę; jei pagaliukas švarus, deja, šokoladainis perkepė.
Artėjant Helovinui, šokoladainį galite išpuošti glajumi ir sukurti šventinį desertą. Voratinkliai, mumijos, išsprogusiomis akytėmis žvelgiantys pabaisiukai - tegul fantazija padiktuoja, kuo šokoladainio gabalėliai pavirs šiurpiausią metų naktį!