Helovininiai keksiukai „Voriukai“

Helovininiai keksiukai „Voriukai“ image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

12 vnt.
  • Tešlai reikės:

    • 200   cukraus
    • 120   kvietinių miltų
    • 40   kakavos miltelių
    • 0,5   kepimo miltelių
    • 0,5   sodos
    • 1   kiaušinio
    • 120   pieno
    • 60   aliejaus
    • 80   verdančio vandens
    • 1   druskos
  • Glastui reikės:

    • 200   plakamosios grietinėlės
    • 250   maskarponės sūrio
    • 50   cukraus pudros
  • Dekoravimui reikės:

    • 12   „Neo“ sausainių
    • 80   šokolado
    • 24   saldainių „akytės“

Paruošimas

    Tegul šiurpiausia metų naktis būna ir pati skaniausia! Nustebinkite tiek save, tiek mažuosius valgytojus šokoladiniais keksiukais su kreminio sūrio glaistu bei papuošimais, kurie privers keksiukus virsti „Voriukais“!

    Keksiukus iškepsite vos per 20 min. Teks tik palaukti kol atvės, užtepti paruoštą glajų bei papuošti! Puošimo dalis - pati smagiausia ir vaikų mėgstamiausia. Prireiks NEO sausainių, valgomų saldainių „akyčių“ bei mėgstamo šokolado.

    Papuošimus „akytes“ galima nusipirkti arba paprastai patiems pasigaminti namuose. Reikės kiaušinio baltymo ir cukraus pudros. Baltymą išplakite šakute kol suputos. Po kelis šaukštus berkite cukraus pudros ir vis plakite. Kai masė taps standi, laikanti formą, cukraus pudros daugiau nedėkite. Sudėkite gautą masę į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspauskite nedidelius taškelius. Įspauskite pabarstuką ir palikite valandai, kol sustings. Sustingusios akys lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus ir galėsite naudoti jas įvairios dekoracijoms.

  1. Pirmiausia iškepkite keksiukus. Orkaitę įjunkite ir įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Naudokite funkciją be vėjelio.

  2. Dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą, druską. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, aliejų ir gerai išmaišykite. Pačioje pabaigoje supilkite verdantį vandenį ir dar kartą gerai išmaišykite. Tešla turi gautis gana skysta.

  3. Keksiukų formeles ištepkite aliejumi. Tešlą paskirstykite tolygiai į 12 porcijų. Kepkite 20 min.,175 laipsnių temperatūroje.

  4. Iškepusius keksiukus būtinai atvėsinkite ir tik tuomet ruoškite glajų.

  5. Glajaus paruošimas. Šaltą grietinėlę supilkite į gilų dubenį, sudėkite cukraus pudrą ir mikseriu išplakite iki standžios, kreminės konsistencijos. Sudėkite maskarponės sūrį ir dar šiek paplakite. Kremą palikite pastovėti 15-20 min. šaldytuve.

  6. Ant keksiukų paskirstykite kremą. Dėkite puselę „Neo“ sausainio.

  7. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą ir su dantų krapštuku sausainiams nupieškite voro kojas. Akytes priklijuokite taip pat su tirpintu šokoladu.

  8. Keksiukus tiekite iš karto arba laikykite šaldytuve.