„Grill&Fun“ kiaulienos šonkauliukai medaus marinate

„Grill&Fun“ kiaulienos šonkauliukai medaus marinate image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

4 porcijos
    •   druskos
    • 1   kg kiaulienos šonkaulių medaus marinate
    • 2   apelsinų
    • 50   g sviesto
    • 30   g aitriųjų paprikų padažo su žolelėmis
    •   barbekiu padažo
    •   moliūgų
    •   cukinijų
    • 8   ridikėlių
    • 0,5   vnt. raudonųjų paprikų
    • 2   skiltelių česnako
    •   citrinų
    • 1   šaukštelio kario
    •   prieskonių mišinio
    •   kalendros

Paruošimas

    „Grill&Fun“ kiaulienos šonkauliukai medaus marinatesu keptomis moliūgų ir cukinijų juostelėmis

    „Grill&Fun“ kiaulienos šonkauliukus medaus marinate paruoškite kepti, būtinai nuo kauliukų nuimkite plėvelę.

    Dėkite kepti į grilį. Lėtai kepkite vartydami apie 15 min. nedidelėje kaitroje (120̊ C). Šonkauliukus iš abiejų pusių ištepkite pagamintu apelsinų glajumi ir vėl kepkite apie 15 min., kartkartėmis apversdami. Apkeptus karamelizuotus šonkauliukus gausiai patepkite glajumi ir susukite į foliją. Dabar palikite kepti 20 min. netiesioginėje kaitroje (180̊ C).

    Glajui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, įdėkite porą šaukštelių nutarkuotos apelsinų žievelės ir supilkite apelsinų sultis, įdėkite aitriųjų paprikų su žolelėmis padažo ir „Grill&Fun“ barbekiu padažo kepsniams.

    Moliūgą ir cukiniją supjaustykite pailgomis plačiomis juostelėmis, pabarstykite druska ir apkepkite svieste ant silikoninio grilio kilimėlio arba keptuvėje. Kepkite, kol daržovės suminkštės, bet bus traškios. Pabaigoje pagardinkite citrinos sultimis, smulkiai sukapota saldžiąja paprika, česnakais, kariu bei ,,Grillmeister“ prieskonių mišiniu. Taip pat svieste apkepkite pjaustytus ridikėlius.

    - - -

    Grilio kovų” 2020 seriją kurioje buvo gaminamas šis patiekalas, galite peržiūrėti LIDL „Youtube” kanale.