Sutarkuojame bulves ir du svogūnus. Masę užplikome verdančiu pienu.
Greitkugelis
Ingridientai
4
porcijos
-
- 1,3 kg bulvių
- 3 vnt. svogūnų
- 3 vnt. kiaušinių
- 250 ml pieno
- 250 g kiaulienos šoninės
- 2 šaukštų miltų
- druskos
- pipirų
- sviesto
- džiūvėsėlių
Paruošimas
Įmušame kiaušinius, pagardiname druska ir pipirais.
Indo kraštus patepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Dedame masę į kepimo indą ir kepame apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Jei įkišus medinį pagaliuką bulvės nelimpa, kugelis iškepęs.
Paruošiame padažą: pakepiname supjaustytus svogūnus ir šoninę, įdedame porą šaukštų grietinės.