Taip gyventi verta!
Graikinių riešutų ir datulių duona

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

200 g g datulių datulės
(džiovintų)
250 ml ml juodos arbatos juodos arbatos
(1 stiklinės)
60 g g sviesto sviesto
(minkšto)
100 g g rudojo cukraus rudojo cukraus
(½ stiklinės)
1 šaukštelių šaukštelio vanilės esencijos vanilės esencijos
1 kiaušinių kiaušinio
210 g g miltų miltų
(1 ½ stiklinės)
1 šaukštelių šaukštelio kepimo miltelių kepimo miltelių
0,5 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
150 g g graikinių riešutų graikinio riešuto
(1 ¼ stiklinės)
1 apelsinų nutarkuotos žievelės apelsino nutarkuotos žievelės

Graikinių riešutų ir datulių duona

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

1:15 h
(18)

Gaminimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite 25×12 cm dydžio kekso kepimo formą.
  2. Datules pasmulkinkite (supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais), užpilkite karšta juodąja arbata ir atidėkite į šalį.
  3. Minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir vanilės ekstraktą išplakite elektriniu plaktuvu. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.
  4. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite. Mišinį suberkite į plakinį. Supilkite juodąją arbatą su joje išmirkusiomis datulėmis. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  5. Suberkite pasmulkintus graikinius riešutus, suberkite nutarkuotą apelsino žievelę. Dar kartą išmaišykite.
  6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
  7. Atvėsinkite, pjaustykite riekelėmis ir patiekite su arbata, kava, riekeles aptepę sviestu ar šaukšteliu medaus.

-

Apelsinais kvepiančią minkštą ir drėgną duonelę galėtumėte vadinti ir keksu - ji saldi, pagardinta minkštomis juodojoje arbatoje išmirkytomis datulėmis ir graikiniais riešutais, labai gardi tiek viena, tiek aptepus riekelę sviestu ar šaukšteliu medaus.

Rudasis cukrus duonelei suteikia karamelinį poskonį, datulės - papildomo saldumo, nutarkuotos apelsino žievelės - nuostabaus aromato, o graikiniai riešutai - puikios tekstūros.

Patiekite ją saldiems pusryčiams, ragaukite desertui prie puodelio kavos ar kelias riekeles įvyniokite į lakštą kepimo popieriaus ir pasiimkite į ilgą rudens pasivaikščiojimą.