
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
200 g g | datulių
datulės (džiovintų) | |
250 ml ml | juodos arbatos
juodos arbatos (1 stiklinės) | |
60 g g | sviesto
sviesto (minkšto) | |
100 g g | rudojo cukraus
rudojo cukraus (½ stiklinės) | |
1 šaukštelių šaukštelio | vanilės esencijos vanilės esencijos | |
1 | kiaušinių kiaušinio | |
210 g g | miltų
miltų (1 ½ stiklinės) | |
1 šaukštelių šaukštelio | kepimo miltelių kepimo miltelių | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | |
150 g g | graikinių riešutų
graikinio riešuto (1 ¼ stiklinės) | |
1 | apelsinų nutarkuotos žievelės apelsino nutarkuotos žievelės |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGraikinių riešutų ir datulių duona
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite 25×12 cm dydžio kekso kepimo formą.
- Datules pasmulkinkite (supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais), užpilkite karšta juodąja arbata ir atidėkite į šalį.
- Minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir vanilės ekstraktą išplakite elektriniu plaktuvu. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.
- Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite. Mišinį suberkite į plakinį. Supilkite juodąją arbatą su joje išmirkusiomis datulėmis. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
- Suberkite pasmulkintus graikinius riešutus, suberkite nutarkuotą apelsino žievelę. Dar kartą išmaišykite.
- Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 minutes. Ar keksas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
- Atvėsinkite, pjaustykite riekelėmis ir patiekite su arbata, kava, riekeles aptepę sviestu ar šaukšteliu medaus.
-
Apelsinais kvepiančią minkštą ir drėgną duonelę galėtumėte vadinti ir keksu - ji saldi, pagardinta minkštomis juodojoje arbatoje išmirkytomis datulėmis ir graikiniais riešutais, labai gardi tiek viena, tiek aptepus riekelę sviestu ar šaukšteliu medaus.
Rudasis cukrus duonelei suteikia karamelinį poskonį, datulės - papildomo saldumo, nutarkuotos apelsino žievelės - nuostabaus aromato, o graikiniai riešutai - puikios tekstūros.
Patiekite ją saldiems pusryčiams, ragaukite desertui prie puodelio kavos ar kelias riekeles įvyniokite į lakštą kepimo popieriaus ir pasiimkite į ilgą rudens pasivaikščiojimą.