Charčio su žuvimi

Charčio su žuvimi image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 800   g žuvies filė
    • 100   g graikinių riešutų
    • 150   g ryžių
    • 1   vnt. svogūno
    • 3   skiltelių česnako
    • 2   šaukštų pomidorų tyrės
    • 2   šaukštų aliejaus
    • 4   šaukštelių sviesto
    • 2   vnt. lauro lapų
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio juodųjų pipirų

Paruošimas

    Charčio su žuvimi skamba šiek tiek paradoksaliai, nes pats žodis charčo kartvelų kalboje reiškia jautienos sriubą. Bet ji gali būti gaminama ir su veršiena, vištiena, kalakutiena, kiauliena. Taip pat ir su žuvimi. Patartinas eršketas, bet galima rinktis ir pigesnių variantų - pavyzdžiui, karpį.

  1. Žuvį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens, įdėkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Virkite apie pusvalandį nugriebdami putas.

  2. Tuo tarpu susmulkinkite svogūną ir apkepkite ant aliejaus iki aukso spalvos. Įdėkite į svogūnus pomidorų tyrę ir praplautus ryžius. Sumaišykite ir įpilkite žuvies sultinio. Patroškinkite apie 10 minučių, jei reikia - papildykite žuvies sultiniu. Troškinį sudėkite į žuvies sultinį ir virkite toliau ant mažos ugnies.

  3. Graikinius riešutus sutrinkite iki nedidelių gabalėlių, pakepinkite sausoje keptuvėje ir sudėkite į žuvienę. Česnaką sutrinkite, žalumynus smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į žuvienę. Pavirkite apie 10 minučių, įdėkite druskos pagal skonį.

  4. Žuvienę patiekite lėkštėse įdėdami po šaukštą sviesto.