Cezario salotos

Cezario salotos image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Duonos skrebučiams:

    • 4   - 5   riekelių baltos duonos
    • 2   - 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   - 2   skiltelių česnako
    • 1   šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Padažui:

    • 125   ml majonezo
    • 1   šaukštelio garstyčių
    • 1   šaukštelio „vorčesterio“ padažo
    • 1   skiltelės česnako
    • 1   šaukšto citrinos sulčių
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Vištienai (jei norite):

    • 200   - 250   g vištienos krūtinėlės
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    •   alyvuogių aliejaus
  • Salotoms:

    •   romaninių salotų
    • 100   g kietojo sūrio

Paruošimas

  1. Paruoškite duonos skrebučius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.

  2. Duonos riekeles supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Alyvuogių aliejų sumaišykite su išspausta česnako skiltele, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Apšlakstykite duonos gabalėlius.

  3. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol skrebučiai bus traškūs ir gražiai auksinės spalvos.

  4. Paruoškite padažą. Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.

  5. Jei norite sotesnių salotų, galite patiekti su vištiena. Perpjaukite vištienos krūtinėlę į plonus kepsnius. Iš abiejų pusių pagardinkite druska, pipirais. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinio dydžio ugnies, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Kepkite vištos krūtinėlę po kelias minutes iš abiejų pusių, kol pilnai iškeps, išorėje gražiai apskrus, o viduje vis dar bus sultinga.

  6. Paruoškite salotas. Romanines salotas suplėšykite stambesniais gabalėliais. Suberkite į dubenį, užpilkite padažu ir lengvais judesiais išmaišykite, kad juo pasidengtų visi salotų lapeliai. Įmaišykite 50 g tarkuoto kietojo sūrio.

  7. Paskirstykite salotas į lėkštes. Ant viršaus berkite duonos skrebučius, apibarstykite likusiu tarkuotu (arba labai plonai supjaustytu) kietuoju sūriu. Jei salotas ruošiate su vištiena, keptus kepsnius supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite ant salotų viršaus.

  8. Patiekite iš karto.

  9. Tokie klasikiniai receptai, kaip kad Cezario salotų, kaskart primena - mažiau yra daugiau. Nereikia daugybės ingredientų, kad pavyktų paruošti ypatingą patiekalą; nebūtina ieškoti kažko dar neatrasto, kad maloniai nustebintumėte prie stalo susirinkusius. Kartais viskas slypi paprastume: iki auksinės spalvos paskrudinti traškūs duonos skrebučiai, gardus padažas, kokybiškas kietasis sūris yra pagrindiniai Cezario salotų ingredientai. Tik tiek, o skonis - kaskart puikus!

    Jei norite, kad salotos būtų sotesnės, iškepkite porą vištienos kepsnių, supjaustykite juos plonomis riekelėmis ir dar šiltas jas dėkite ant salotų. Patiekite iš karto, kol romaninės salotos nesumirko nuo padažo, kol duonos skrebučiai yra traškūs, o vištiena - šilta.