
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
3 kg kg | ančių anties | ||
2 vnt. vnt. | citrinų citrinos | ||
0,5 stiklinių stiklinės | balzaminio acto balzaminio acto | ||
0,5 stiklinių stiklinės | medaus medaus | ||
5 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
druskos druskos | |||
pipirų pipirų |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listČesnakinė antis su medaus ir balzaminio acto marinatu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
1. Nuplauname, labai gerai nusausiname antį ir įtriname druska bei pipirais. 2. Anties odą virš krūtinėlės supjaustome įstrižomis juostelėmis. Peilio galiuku padarome nedidelius įpjovimus ir kitose anties odos vietose, ypač ten, kur oda storesnė. 3. Česnako skilteles ir vieną citriną supjaustome riekelėmis, jomis įdarome anties vidų ir siūlu surišame kojeles.4. Antį dedame į kepimo skardą krūtinėle į viršų ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.5. Apverčiame antį, kad būtų krūtinėle į apačią, ir kepame dar 40 minučių.6. Nupilame išsiskyrusius riebalus, vėl apverčiame antį, kad būtų krūtinėle į viršų.7. Indelyje sumaišome balzaminį actą ir citrinos sultis, mišiniu aptepame visą antį ir kepame dar 40 minučių, kas 10 minučių vis patepdami balzaminio acto ir citrinos sulčių mišiniu. 8. Indelyje sumaišome 3 šaukštus balzaminio acto ir citrinos sulčių mišinio su medumi. Kepame dar 40 minučių, kas 10 minučių aptepdami tik anties krūtinėlę.9. Po 3 valandų kepimo išimame antį iš orkaitės ir leidžiame pastovėti 15-20 minučių. Tada pašaliname česnaką ir citriną iš vidaus.
- - - - -
Šios savaitės pasiūlymai >>>