Česnakinė antis su medaus ir balzaminio acto marinatu

Česnakinė antis su medaus ir balzaminio acto marinatu image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 4:10 val.

Ingridientai

4 porcijos
    • 3   kg ančių
    • 2   vnt. citrinų
    • 0,5   stiklinių balzaminio acto
    • 0,5   stiklinių medaus
    • 5   skiltelių česnako
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Nuplauname, labai gerai nusausiname antį ir įtriname druska bei pipirais

  2. Anties odą virš krūtinėlės supjaustome įstrižomis juostelėmis. Peilio galiuku padarome nedidelius įpjovimus ir kitose anties odos vietose, ypač ten, kur oda storesnė.

  3. Česnako skilteles ir vieną citriną supjaustome riekelėmis, jomis įdarome anties vidų ir siūlu surišame kojeles.

  4. Antį dedame į kepimo skardą krūtinėle į viršų ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.

  5. Apverčiame antį, kad būtų krūtinėle į apačią, ir kepame dar 40 minučių.

  6. Nupilame išsiskyrusius riebalus, vėl apverčiame antį, kad būtų krūtinėle į viršų.

  7. Indelyje sumaišome balzaminį actą ir citrinos sultis, mišiniu aptepame visą antį ir kepame dar 40 minučių, kas 10 minučių vis patepdami balzaminio acto ir citrinos sulčių mišiniu.

  8. Indelyje sumaišome 3 šaukštus balzaminio acto ir citrinos sulčių mišinio su medumi. Kepame dar 40 minučių, kas 10 minučių aptepdami tik anties krūtinėlę.

  9. Po 3 valandų kepimo išimame antį iš orkaitės ir leidžiame pastovėti 15-20 minučių. Tada pašaliname česnaką ir citriną iš vidaus.