Bulvių virtinukų sriuba su sūriu, špinatais ir plėšyta vištiena

Bulvių virtinukų sriuba su sūriu, špinatais ir plėšyta vištiena image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

6 porcijos
  • Reikės:

    • 3   šaukštų sviesto
    • 2   vnt. svogūnų
    • 2   stiebų salierų
    • 2   vnt. morkų
    • 3   skiltelių česnako
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 0,5   šaukštelių juodųjų pipirų
    • 2   šaukštų miltų
    • 1   l vištienos sultinio
    • 250   ml grietinės
    • 1   šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
    • 0,5   vnt. vištienos krūtinėlės
    • 500   g bulvinių virtinukų
    • 100   g tarkuoto čederio sūrio
    • 100   g špinatų

Paruošimas

  1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkintus svogūnus, plonais griežinėliais supjaustytus saliero stiebus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės.

  2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.

  3. Suberkite miltus ir maišydami pakaitinkite dar minutę.

  4. Toliau maišydami daržoves, pamažu supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę. Pagardinkite džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis ir įdėkite vištos krūtinėlės puselę. Padidinkite kaitrą ir leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ir virkite apie 10 minučių, kol vištiena bus išvirusi.

  5. Vištieną išimkite iš sriubos, perkelkite į lėkštę ir susmulkinkite („suplėšykite“) šakute.

  6. Į sriubą suberkite bulvių virtinukus („gnocchi") ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės, kol bus minkšti ir išvirę.

  7. Suberkite tarkuotą sūrį, pasmulkintus špinatų lapelius ir smulkintą vištieną. Pakaitinkite dar porą minučių.

  8. Patiekite nedelsiant, dar šiltą, pagardinę papildoma saujele tarkuoto sūrio ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

  9. -

    Žvarbioms rudens ir žiemos dienoms subalansuota sriuba su bulvių virtinukais - soti, jauki ir šildanti. Jai išvirti pakaks vieno puodo, tačiau sriuba nustebins savo turtingu skoniu: minkštučiai bulvių virtinukai, plėšyta vištiena, pikantiškas čederio sūris, kvapnios daržovės ir miltais sutirštintas švelnios tekstūros sultinys. Vėsdama ši sriuba dar labiau sutirštės, tad jei šildysite kitą dieną, galite įpilti papildomą šlakelį sultinio.

    Norėdami sriubą paruošti greitai, rinkitės pirktinius šviežios tešlos bulvių virtinukus (gnocchi), tačiau lėtomis dienomis galite juos gaminti ir patys. Jei mėgstate skystesnes sriubas, sultinio galite netirštinti miltais - juos tiesiog išbraukite iš ingredientų stulpelio. Vietoje čederio galite naudoti ir kietąjį sūrį, o vietoje plėšytos vištos krūtinėlės taip pat gardu bus naudoti ir šoninės kubelius, kuriuos pakepinkite kartu su daržovėmis.