Bulvių virtinukai su špinatais ir pievagrybiais

Bulvių virtinukai su špinatais ir pievagrybiais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

5 porcijos
    • 2   šaukštų ekologiško alyvuogių aliejaus
    • 1   vnt. svogūno
    • 4   skiltelių česnako
    • 200   g rudųjų pievagrybių
    • 2   šaukštų miltų
    • 125   ml daržovių sultinio
    • 400   ml kokosų gėrimo
    • 1   šaukšto citrinos sulčių
    • 1   šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
    • 1   šaukštelio druskos
    • 0,5   šaukštelių maltų juodųjų pipirų
    • 500   g bulvinių virtinukų
    • 100   g špinatų
  • Patiekti:

    •   šviežių baziliko lapelių
    •   tarkuotų citrinų žievelių
    •   aitriųjų paprikų dribsnių

Paruošimas

    Bulvių virtinukai (it. gnocchi)– greitai ir paprastai paruošiamas pietų ar vakarienės valgis. Jau virimui paruoštų virtinukų galite įsigyti parduotuvėse arba, jei norite, galite gaminti juos namuose (kaip tai padaryti, skaitykite šiek tiek žemiau).

    Bulvių virtinukus galite patiekti su dešimtimis skirtingų padažų. Recepte aprašytas veganiškas padažas iš kokosų pieno, špinatų ir rudųjų pievagrybių – švelnus ir labai gardus, savo kremiškumu prilygstantis klasikiniam grietinėlės padažui.

    • Bulvių virtinukus galite gaminti ir namuose. Jei taip ir nuspręsite, laikykitės šių proporcijų: pusę kilogramo bulvių su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo. Odeles nulupkite ir bulves sutrinkite su valgomuoju šaukštu miltų, šaukštu bulvių krakmolo ir šaukšteliu druskos. Išminkykite masę, kurią imkite dalimis ir ant miltais pabarstyto stalviršio formuokite volelius. Supjaustykite juos gabalėliais – bulvių virtinukais, paruoštais virti.

    • Ruduosius pievagrybius galite keisti paprastais. Arba – paruoškite visai kitokį padažą, pievagrybius pakeitę saulėje džiovintais pomidorais. Drąsiai varijuokite receptu, vis atrasdami naujus skonių derinius.

    • Skaniausias šis valgis vos pagamintas, tačiau likučius galite pasišildyti keptuvėje.

    • Užbėrę augaliniu sūriu, keptuvę galite dėti į orkaitę ir apkepti, kol viršus gardžiai apskrus.

  1. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir maišydami kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.

  2. Suberkite plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Kartais pamaišydami kepkite dar kelias minutes, kol suminkštės.

  3. Suberkite miltus ir greitai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

  4. Supilkite daržovių sultinį ir išmaišykite.

  5. Toliau maišydami, lėtai supilkite kokosų pieną. Turite gauti tolygios tekstūros padažą (be gumuliukų). Pagardinkite citrinų sultimis, druska, pipirais. Sudėkite bulvių virtinukus ir išmaišykite. Leiskite užvirti ir virkite apie 5 minutes, kol padažas sutirštės, o virtinukai bus išvirę.

  6. Baigdami virti, įmaišykite pasmulkintus špinatų lapelius. Pakaitinkite dar minutę, kol jie sukris, ir nukaiskite nuo ugnies.

  7. Patiekite nedelsiant, pagardinę šviežių bazilikų lapeliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir aitriųjų paprikų dribsniais.