Bulviniai blynai amerikietiškai – su ledais

Bulviniai blynai amerikietiškai – su ledais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

2 asmenims
    • 3   - 4   vnt. bulvių
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   - 2   rutuliukų ledų
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų

Paruošimas

    Mums įprastų bulvinių blynų JAV surasti sunku – nebent lankotės Čikagoje ar kitame mieste, kuriame galite sutikti nemažą lietuvių bendruomenę. Tačiau kiekvienas gali išmėginti garsųjį bulvinių blynų ir ledų sumuštinį, kuris – ir gardus, ir nebrangus.

  1. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka, kad gautumėte minkštą košę. Nusunkite ją. Tuomet įberkite druskos ir pipirų bei gerai išmaišykite.

  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Iš gautos bulvių masės suformuokite trikampės ar kitos formos, maždaug 1 cm storio blynus. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai paruduos. Nespauskite blynų mentele, kad neišbėgtų skysčiai ir blynai neišsausėtų.

  3. Kol blynai kepa, pasiruoškite ledus. Palaikykite juos porą minučių kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

  4. Blynams iškepus, išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę. Ant vieno iš blynų uždėkite ledų, po to kitą blyną ir lengvai suspauskite. Mėgaukitės bulvinių blynų ir ledų sumuštiniu bei atsiskleidžiančiais neįprastais skoniais!