Paruošimas
- Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka, kad gautumėte minkštą košę. Nusunkite ją. Tuomet įberkite druskos ir pipirų bei gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Iš gautos bulvių masės suformuokite trikampės ar kitos formos, maždaug 1 cm storio blynus. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai paruduos. Nespauskite blynų mentele, kad neišbėgtų skysčiai ir blynai neišsausėtų.
- Kol blynai kepa, pasiruoškite ledus. Palaikykite juos porą minučių kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
- Blynams iškepus, išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę. Ant vieno iš blynų uždėkite ledų, po to kitą blyną ir lengvai suspauskite. Mėgaukitės bulvinių blynų ir ledų sumuštiniu bei atsiskleidžiančiais neįprastais skoniais!
Mums įprastų bulvinių blynų JAV surasti sunku – nebent lankotės Čikagoje ar kitame mieste, kuriame galite sutikti nemažą lietuvių bendruomenę. Tačiau kiekvienas gali išmėginti garsųjį bulvinių blynų ir ledų sumuštinį, kuris – ir gardus, ir nebrangus.