„Bresaola“ su kepta kriauše ir parmezano drožlėmis

„Bresaola“ su kepta kriauše ir parmezano drožlėmis image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 15 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 12   riekelių jautienos kumpio „Bresaola“
    • 2   vnt. kriaušių
    • 50   g parmezano sūrio
    • 125   ml augalinio aliejaus
    • 1   ryšulėlio petražolių
    •   alyvuogių aliejaus
    •   citrinų sulčių
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Parmezano drožlių paruošimas: stambiai sutarkuokite parmezano sūrį. Įkaitinkite iki vidutinio karščio (nepridegančią) keptuvę ir joje nedidelėmis dalimis tolygiai paskleiskite parmezano sūrį. Išlydykite sūrį ir palaukite, ko jis šiek tiek apskrus ir taps traškus. Svarbu, kad sūris neperkeptų. Išimkite parmezano drožles iš keptuvės, nusausinkite ant virtuvinio popieriaus ir atidėkite į šalį.

  2. Apkepkite petražoles: kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite petražoles. Puode ar keptuvėje įkaitinkite augalinio aliejaus. Į karštą aliejų suberkite petražoles ir kepkite iki traškumo, maždaug 30 sekundžių. Iškeptas petražoles nusausinkite ant virtuvinio popieriaus ir atidėkite į šalį.

  3. Kepkite kriaušes ant grotelių: nulupkite kriaušes, perpjaukite per pusę ir išimkite šerdį. Kriaušių puseles aptepkite trupučiu alyvuogių aliejaus ir kepkite ant grotelių arba iki vidutinio karščio įkaitintoje keptuvėje, kol ant puselių susidarys gražios grilio žymės ir jos šiek tiek karamelizuosis. Paprastai tai užtrunka po 3–4 minutes kiekvienai pusei. Keptos kriaušės turi būti dar šiek tiek kietos. Ant grotelių keptas kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais.

  4. Patiekimas: į keturias serviravimo lėkštes sudėkite po 3 „Bresaolos“ griežinėlius. Ant griežinėlių paskirstykite keptas kriaušes. Patiekalą papuoškite parmezano drožlėmis ir keptomis petražolėmis. Viską apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir keliais lašais citrinos sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.