Balandėliai

Balandėliai image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 30 min
Gaminimas 1:30 val.

Ingridientai

3 porcijos
    • 1   vnt. kopūsto
    • 250   g kiaulienos faršo
    • 150   g ryžių
    • 1   vnt. kiaušinio
    • 1   vnt. svogūno
    •   druskos
    •   pipirų
    •   mairūnų
    •   lauro lapų
    • 2   vnt. morkų
    •   kvapiųjų pipirų
    • 2   šaukštų pomidorų padažo
    •   grietinės
    •   krapų
    •   aliejaus
    • 2   vnt. pomidorų

Paruošimas

  1. Kopūstą apverdame, nuimame lapus.

  2. Virtus ryžius sumaišome su faršu. Įmušame kiaušinį, paskaniname druska ir pipirais.

  3. Formuojame balandėlius: įsukame faršą į kopūsto lapus. Į puodą pilame aliejaus. Dedame supjaustytus svogūnus, pomidorus, morkas, pilame pomidorų padažo ir išdėliojame balandėlius. Dedame lauro lapą, kvapiųjų pipirų ir užpilame vandens, kad šiek tiek apsemtų puodo turinį.

  4. Uždengiame ir troškiname apie 30 minučių.

  5. Patiekiame su troškintomis daržovėmis ir grietine.