Ketaus keptuvėje kaitiname cukrų, kol išsilydys, bet neparuduos. Tada dedame nuluptas ir supjaustytas kriaušes, porą gabalėlių sviesto, pabarstome cinamonu, ant viršaus išspaudžiame citriną. Visą masę apklojame sluoksniuota bemiele tešla ir ją patepame kiaušinių tryniais.
Apverstas kriaušių pyragas
Ingridientai
5
asmenims
-
- 3 - 4 kriaušių
- 100 g sviesto
- 1 pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos
- 1 vnt. kiaušinio trynio
- 200 g cukraus
- 1 vnt. citrinos sulčių
- 1 žiupsnelio cinamono
- vanilinių ledų
Paruošimas
Įkaitiname grilių iki 180-200 laipsnių ir kepame 20 min., kol pyragas gražiai pakils.
Iškeptą pyragą apverčiame ant didelės lėkštės. Patiekiame su vaniliniais ledais.