Antį nuplauname ir nusausiname.
Antis su persimonais
Ingridientai
6
porcijos
-
- 1 vnt. anties
- 3 vnt. morkų
- 1 vnt. raudonojo svogūno
- rozmarino
- 2 vnt. persimonų
- 1 vnt. granato sulčių
- 8 skiltelių česnako
- šaukštų čiobrelių
- 50 g graikinių riešutų
- paprikų miltelių
- prieskonių
- šaukštelių juodųjų pipirų
- druskos
Paruošimas
Paruošiame prieskonių mišinį - sumaišome druską, pipirus, papriką.
Anties vidų ištriname prieskonių mišiniu ir pabarstome čiobreliais, smulkintais česnakais, svogūnu ir morkomis.
Anties išorę įtriname prieskonių mišiniu ir surišame kojeles.
Dedame antį ant kepimo grotelių. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Po valandos kepimo sumažiname temperatūrą iki 150 laipsnių ir pradedame kas 15 minučių laistyti antį susidariusiais riebalais. Taip kepame dar maždaug 1,5 valandos, kol vidaus temperatūra pasiekia 160 laipsnių.
Patiekiame su šviežiais rozmarinais, granato sėklomis, graikiniais riešutais, persimonų skiltelėmis.