Antis su pavasarinėmis morkomis

Antis su pavasarinėmis morkomis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:30 val.

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 2,2   kg ančių
    • 1   granato
    • 50   g medaus
    • 20   g obuolių acto
    • 500   g morkų
    • 300   g burokėlių
    • 5   skiltelių česnako
    • 15   g imbiero
    • 1   aitriosios paprikos
    • 10   g čiobrelių
    • 25   g aliejaus
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Į dubenį supilame aliejų, dedame susmulkintus čiobrelius, aitriąją papriką, česnakus. Pilame actą, sudedame tarkuotą imbierą. Pagardiname pipirais ir druska. Supilame medų ir viską gerai išmaišome.

  2. Įpjauname anties krūtinėlės odą, kad lengviau ištekėtų riebalai. Įtriname antį marinatu. Į vidų dedame granato gabalėlius.

  3. Kepame 35 minutes 200 °C orkaitėje. Tada šalia sudedame morkas, burokėlius ir kepame dar 20 minučių.