Ančių krūtinėlės su mėlynių padažu ir glaistytomis morkomis

Ančių krūtinėlės su mėlynių padažu ir glaistytomis morkomis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 50 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 600   g barbaristinių ančių krūtinėlių file
    • 400   g bulvių gratino
    • 200   g mėlynių
    • 1   šaukšto cukraus
    • 150   ml raudonojo vyno
    • 150   ml paukštienos sultinio
    • 2   šaukštų sviesto
    • 500   g mažų morkyčių
    • 2   šaukštų medaus
    • 1   šaukšto pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   maltų juodųjų pipirų
    • 1   ryšulėlio petražolių

Paruošimas

  1. Iš anksto atitirpinti ančių krūtinėles. Nepažeidžiant mėsos aštriu peiliu kryželiais įpjauti odą. Ančių krūtinėles iš abiejų pusių apibarstyti druska ir pipirais.

  2. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir oda žemyn dėti į keptuvę ančių krūtinėles. Kepti 6–8 minutes vidutinio stiprumo kaitroje, kol oda taps traški ir apskrus. Apversti ančių krūtinėles ir 4–5 minutes kepti iš kitos pusės. Tada išimti iš keptuvės ir padėti šiltoje vietoje.

  3. Bulvių gratiną kepti orkaitėje, kaip nurodyta instrukcijoje, kol apskrus.

  4. Toje pačioje keptuvėje karamelizuoti cukrų. Suberti mėlynes ir trumpai pakepti, kol jos tiek subliūkš. Įpilti raudonojo vyno ir paukštienos sultinio, viską užvirti. Sumažinti kaitrą ir pavirti padažą apie 10 min., kol jis šiek tiek sutirštės.

  5. Tuo tarpu nedideliu peiliu atsargiai nulupti mažas morkytes. Puode užvirinti pasūdytą vandenį ir jame 5 min. apvirti morkas, nupilti vandenį.

  6. Keptuvėje įkaitinti sviestą ir jame vidutinio stiprumo kaitroje pakepti mažąsias morkytes. Apšlakstyti morkas medumi ir retkarčiais pamaišant apglaistyti, kol jos įgaus gražų rusvą atspalvį.

  7. Iškepusias ančių krūtinėles supjaustyti plonomis riekelėmis ir patiekti lėkštėje su gratinu ir glaistytomis morkomis. Aplieti mėlynių padažu ir patiekti.