Ančių kojelių receptas
Ančių kojelės su apelsininiu padažu ir kopūstais
Ingridientai
-
- 4 vnt. ančių kojelių
- 1 vnt. apelsino
- 1 vnt. morkos
- 1 vnt. svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 l vištienos sultinio
- 4 šaukštų sviesto
- juodųjų pipirų
- čiobrelių
- petražolių
- lauro lapų
- raudonojo vyno acto
- druskos
- pipirų
-
Garnyrui:
- 400 g kopūstų
- 1 vnt. svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 1 vnt. obuolio
- 150 g vynuogių
- cinamono
- 100 ml raudonojo vyno
- 3 šaukštų raudonojo vyno acto
- druskos
- pipirų
Paruošimas
1. Ančių kojeles apibarstome druska ir pipirais. 2. Įkaitiname keptuvę ir dedame kojeles odele žemyn. Apskrudiname apie 10 minučių ir atidedame. 3. Antienos riebaluose pakepiname smulkintą morką, svogūną ir česnaką apie 5 minutes. 4. Prie daržovių pilame sultinį, beriame pipirus, laurų lapus, čiobrelius ir petražoles. 5. Kai viskas užverda, sudedame apkeptas ančių kojeles odele į viršų, uždengiame dangtį ir troškiname 1 valandą. 6. Iš puodo išimame kojeles ir pašaliname susidariusius riebalus. Supilame actą, įtarkuojame apelsino odelę, įspaudžiame jo sultis. Uždengiame ir verdame padažą apie 15 minučių. Po 15 minučių į padažą įmaišome sviestą. 7. Ančių kojeles patiekiame su apelsininiu padažu apibarstę šviežiomis petražolėmis.
Garnyro receptas
1. Kopūstus supjaustome plonomis juostelėmis, svogūną ir česnakus susmulkiname, obuolį supjaustome kubeliais, vynuoges - perpus. 2. Į kepimo indą dedame visus ingredientus, pakaitiname ant viryklės 10 minučių, kol viskas užverda. 3. Perkeliame indą į orkaitę ir kepame 150 laipsnių orkaitėje 2 valandas. Kas 20 minučių pamaišome.