Žuvies asorti

Žuvies asorti image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 35 min

Ingridientai

4 porcijos
    • 1   pakelio lašišos filė
    • 4   gabaliukų vytinto kumpio
    • 75   ml pieno
    • 150   ml aliejaus
    • 0,5   vnt. citrinų sulčių
    • 0,5   vnt. citrinos žievelės
    • 1   šaukšto medaus
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 2   šaukštų stambiai maltų garstyčių
    • 2   šaukštelių aitriųjų paprikų dribsnių
    • 1   skiltelės česnako
    • 1   vnt. svogūno
    • 50   g sviesto
    • 750   g šaldytų daržovių mišinio su prieskoniais
    • 1   žiupsnelio muskato
    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 8   vnt. baltųjų tigrinių krevečių
    • 4   gabaliukų upėtakių

Paruošimas

  1. Greitai paruoškite majonezo su 75 ml pieno

  2. Plakikliu suplakite 150 ml aliejaus, visą česnako skiltelę, arbatinį šaukštelį stambiai maltų garstyčių,1 šaukštą medaus. Įberkite aitriųjų paprikų dribsnių ir druskos, įdėkite tarkuotos citrinos žievelės ir įpilkite citrinos sultis (pusės citrinos). Viską plakite, kol masė sutirštės

  3. Susmulkinkite 4 griežinėlius rūkyto upėtakio ir įmaišykite juos į paruoštą masę

  4. Puode išlydykite sviestą

  5. Svogūnėlius susmulkinkite ir lengvai pakepinkite

  6. Įberkite daržovių mišinį

  7. Pagardinkite muskatu, pagal skonį įberkite druskos

  8. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų

  9. Laukinės lašišos filė supjaustykite siauromis juostelėmis apvyniokite seranu ir šiek tiek apkepkite iš visų pusių

  10. Dėkite į lėkštę

  11. Pakepkite 8 baltąsias tigrines krevetes iki auksinės rudos spalvos

  12. Sudėkite daržoves į lėkštę

  13. Aptepkite lašišą majonezu su upėtakiu