Greitai paruoškite majonezo su 75 ml pieno
Žuvies asorti
Ingridientai
-
- 1 pakelio lašišos filė
- 4 gabaliukų vytinto kumpio
- 75 ml pieno
- 150 ml aliejaus
- 0,5 vnt. citrinų sulčių
- 0,5 vnt. citrinos žievelės
- 1 šaukšto medaus
- 1 žiupsnelio druskos
- 2 šaukštų stambiai maltų garstyčių
- 2 šaukštelių aitriųjų paprikų dribsnių
- 1 skiltelės česnako
- 1 vnt. svogūno
- 50 g sviesto
- 750 g šaldytų daržovių mišinio su prieskoniais
- 1 žiupsnelio muskato
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 8 vnt. baltųjų tigrinių krevečių
- 4 gabaliukų upėtakių
Paruošimas
Plakikliu suplakite 150 ml aliejaus, visą česnako skiltelę, arbatinį šaukštelį stambiai maltų garstyčių,1 šaukštą medaus. Įberkite aitriųjų paprikų dribsnių ir druskos, įdėkite tarkuotos citrinos žievelės ir įpilkite citrinos sultis (pusės citrinos). Viską plakite, kol masė sutirštės
Susmulkinkite 4 griežinėlius rūkyto upėtakio ir įmaišykite juos į paruoštą masę
Puode išlydykite sviestą
Svogūnėlius susmulkinkite ir lengvai pakepinkite
Įberkite daržovių mišinį
Pagardinkite muskatu, pagal skonį įberkite druskos
Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų
Laukinės lašišos filė supjaustykite siauromis juostelėmis apvyniokite seranu ir šiek tiek apkepkite iš visų pusių
Dėkite į lėkštę
Pakepkite 8 baltąsias tigrines krevetes iki auksinės rudos spalvos
Sudėkite daržoves į lėkštę
Aptepkite lašišą majonezu su upėtakiu