Marinuojame mėsą - į dubenį sudedame nuplautas sparnelių vidurines dalis, pilame balzaminį actą, druską, pipirus. Išspaudžiame česnaką, sudedame garstyčias, keletą žiupsnių kmynų. Viską gerai išmaišome.
Vištienos sparnelių viduriniosios dalies šašlykas
Ingridientai
5
asmenims
-
- 2 kg vištienos sparnelių vidurinių dalių
- 2 šaukštų balzaminio acto
- kajeno paprikų
- 1 žiupsnelio kmynų
- 1 žiupsnelio kvapiųjų pipirų
- 6 skiltelių česnako
- 1 šaukšto garstyčių
- 1 šlakelio alyvuogių aliejaus
- 0,5 vnt. citrinų
- 1 žiupsnelio druskos
-
Padažui:
- 2 šaukštų sojų padažo
- 2 šaukštų medaus
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukštų sezamų sėklų
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 šakelės rozmarino
- 1 vnt. apelsino
Paruošimas
Marinuoti bent 30 min. iki kepimo.
Padažui inde sumaišome sojų padažą, medų, aliejų, įspaudžiame česnaką ir gerai išmaišome.
Iškepusį šašlyką apšlakstome pusės apelsino sultimis. Kitą pusę apelsino supjaustome ir dekoruojame juo.