Jūros gėrybių paruošimas: nuvalome ir nuplauname moliuskus, kalmarus, krevetes, lašišą. Kalmarų file supjaustome žiedais, lašišą supjaustome didesniais gabaliukais. Lašišą ir jūros gėrybes pamarinuojame druskoje, pipiruoseir žuvies prieskoniuose.
Jūros gėrybių karis
Ingridientai
3
porcijos
-
Reikės:
- 800 ml kokosų pieno
- 20 g kario
- 10 ml žuvies padažo
- 350 g midijų
- 300 g krevečių
- 200 g kalmarų file
- 300 g lašišos
- 60 g česnako
- 150 g morkų
- 150 g pievagrybių
- 150 g cukinijų
- 150 g paprikų
- 10 g čili pipirų
- 40 g laimų
- 150 g vyšninių pomidorų
- 120 g porų
- 10 g laimo lapų
- druskos
- pipirų
- 5 g rudojo cukraus
- 80 ml aliejaus
- 2 g žuvies prieskonių
- 2 prancūziškų batonų
- sviesto
Paruošimas
Kario paruošimas: papriką, morkas, česnakus, porą, cukiniją ir pievagrybius nuplauname ir supjaustome. Į keptuvę pilame aliejų ir dedame supjaustytas daržoves, tada sudedame visas jūros gėrybes ir kepame apie 1-2min. Pilame kokosų pieną, fish sauce(žuvies padažą), kario pastą, cukrų, įspaudžiame skiltelę laimo sulčių, viską sumaišome ir verdame 2-3 min., kol užvirs kokosų pienas.
Griliuje paskrudiname pjaustytąprancūzišką batoną su sviestu.
Papuošimui naudojame smulkintą petražolę, griežinėliais pjaustytą čili pipirą, laimo skiltelę.