Jūros gėrybių karis

Lidl Grilio Talentai
Lidl Grilio Talentai
Jūros gėrybių karis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

3 porcijos
  • Reikės:

    • 800   ml kokosų pieno
    • 20   g kario
    • 10   ml žuvies padažo
    • 350   g midijų
    • 300   g krevečių
    • 200   g kalmarų file
    • 300   g lašišos
    • 60   g česnako
    • 150   g morkų
    • 150   g pievagrybių
    • 150   g cukinijų
    • 150   g paprikų
    • 10   g čili pipirų
    • 40   g laimų
    • 150   g vyšninių pomidorų
    • 120   g porų
    • 10   g laimo lapų
    •   druskos
    •   pipirų
    • 5   g rudojo cukraus
    • 80   ml aliejaus
    • 2   g žuvies prieskonių
    • 2   prancūziškų batonų
    •   sviesto

Paruošimas

  1. Jūros gėrybių paruošimas: nuvalome ir nuplauname moliuskus, kalmarus, krevetes, lašišą. Kalmarų file supjaustome žiedais, lašišą supjaustome didesniais gabaliukais. Lašišą ir jūros gėrybes pamarinuojame druskoje, pipiruoseir žuvies prieskoniuose.

  2. Kario paruošimas: papriką, morkas, česnakus, porą, cukiniją ir pievagrybius nuplauname ir supjaustome. Į keptuvę pilame aliejų ir dedame supjaustytas daržoves, tada sudedame visas jūros gėrybes ir kepame apie 1-2min. Pilame kokosų pieną, fish sauce(žuvies padažą), kario pastą, cukrų, įspaudžiame skiltelę laimo sulčių, viską sumaišome ir verdame 2-3 min., kol užvirs kokosų pienas.

  3. Griliuje paskrudiname pjaustytąprancūzišką batoną su sviestu.

  4. Papuošimui naudojame smulkintą petražolę, griežinėliais pjaustytą čili pipirą, laimo skiltelę.