Balta ir raudona žuvis su mangų salsa

Lidl Grilio Talentai
Lidl Grilio Talentai
Balta ir raudona žuvis su mangų salsa image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

1 asmeniui
    • 150   g baltos žuvies
    • 150   g raudonos žuvies
    • 2   vnt. pomidorų
    • 1   vnt. raudonojo svogūno
    • 1   vnt. čili pipiro
    • 1   vnt. česnako
    • 0,5   vnt. mango
    • 1   saujos kalendros
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   šaukšto maltos rūkytos paprikos
    • 500   g mažųjų bulvyčių
    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   saujos petražolių
    • 1   šaukšto baltojo vyno acto
    • 1   šlakelio rapsų aliejaus
    • 1   saujos baziliko
    • 1   vnt. čiabatos
    • 1   vnt. virtos kukurūzo burbuolės
    • 1   gabaliuko sviesto

Paruošimas

  1. Žuvies ruošimas: žuvį apibarstyti druska, apipilti alyvuogių aliejumi ir kepti ant grotelių. Baltą žuvį kepti apie 5 min, o raudoną 7-8 min.

  2. Pomidorų salsos ruošimas: mažais kubeliais supjaustyti pomidorus, raudoną svogūną, mangą. Susmulkiname čili pipirą, skiltelę česnako, kalendrą, dedame druskos.

  3. Bulvių ruošimas: bulves apvirti puode. Mažame indelyje sumaišyti 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus, smulkiai pjaustytąčesnako skiltelę, šaukštą rūkytos paprikos, druskos. Šiuo marinatu apipilti apvirtas bulves ir kepti ant griliaus.

  4. Petražolių aliejaus ruošimas: į indą dėti saują petražolių, druskos, balto vyno acto, tris šaukštus alyvuogių aliejaus, 4 šaukštus rapsų aliejaus. Viską sutrinti elektriniu trintuvu ir pilti ant baltos žuvies, kai ji bus iškepta.

  5. Bazilikų aliejaus ruošimas: į indą dėti pusę pakelio šviežių bazilikų, žiupsnį druskos, 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską sutrinti elektriniu trintuvu ir pilti ant raudonos žuvies, kai ji bus iškepta.

  6. Čiabatą ir kukurūzo burbuole aptepti sviestu ir šiek tiek pakepti grilyje.