Žuvies ruošimas: žuvį apibarstyti druska, apipilti alyvuogių aliejumi ir kepti ant grotelių. Baltą žuvį kepti apie 5 min, o raudoną 7-8 min.
Balta ir raudona žuvis su mangų salsa
Ingridientai
-
- 150 g baltos žuvies
- 150 g raudonos žuvies
- 2 vnt. pomidorų
- 1 vnt. raudonojo svogūno
- 1 vnt. čili pipiro
- 1 vnt. česnako
- 0,5 vnt. mango
- 1 saujos kalendros
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 šaukšto maltos rūkytos paprikos
- 500 g mažųjų bulvyčių
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 saujos petražolių
- 1 šaukšto baltojo vyno acto
- 1 šlakelio rapsų aliejaus
- 1 saujos baziliko
- 1 vnt. čiabatos
- 1 vnt. virtos kukurūzo burbuolės
- 1 gabaliuko sviesto
Paruošimas
Pomidorų salsos ruošimas: mažais kubeliais supjaustyti pomidorus, raudoną svogūną, mangą. Susmulkiname čili pipirą, skiltelę česnako, kalendrą, dedame druskos.
Bulvių ruošimas: bulves apvirti puode. Mažame indelyje sumaišyti 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus, smulkiai pjaustytąčesnako skiltelę, šaukštą rūkytos paprikos, druskos. Šiuo marinatu apipilti apvirtas bulves ir kepti ant griliaus.
Petražolių aliejaus ruošimas: į indą dėti saują petražolių, druskos, balto vyno acto, tris šaukštus alyvuogių aliejaus, 4 šaukštus rapsų aliejaus. Viską sutrinti elektriniu trintuvu ir pilti ant baltos žuvies, kai ji bus iškepta.
Bazilikų aliejaus ruošimas: į indą dėti pusę pakelio šviežių bazilikų, žiupsnį druskos, 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską sutrinti elektriniu trintuvu ir pilti ant raudonos žuvies, kai ji bus iškepta.
Čiabatą ir kukurūzo burbuole aptepti sviestu ir šiek tiek pakepti grilyje.