Pasiruošiame žuvį: susmulkiname česnaką ir žalumynus - petražoles, čiobrelius, laiškinius svogūnus, mėtą. Negailime druskos ir pipirų. Smulkintais žalumynais ir citrinomis įdarome upėtakį. Dedame į grilį ir rūkiname 20 minuči, pabaigoje įdedame alyvmedžio drožlių.
Rūkytas upėtakis su gaiviomis salotomis
Ingridientai
4
porcijos
-
Reikės:
- upėtakių
- 2 skiltelių česnako
- petražolių
- čiobrelių
- mėtų
- 1 citrinos
- druskos
- pipirų
- 20 g sviesto
-
Salotoms reikės:
- salotų lapų mišinio
- agurkų
-
Padažui:
- žaliųjų citrinų sulčių
- 4 šaukštelių medaus
- 3 šaukštelių dižono garstyčių
- 4 šaukštelių aliejaus
- druskos
- pipirų
Paruošimas
Per tą laiką ruošiame padažą salotoms: alyvuogių aliejų, druską, medų, garstyčias sumaišome. Įspaudžiame laimo sulčių.
Susmulkiname šviežias salotas, agurkus ir petražoles, pilame padažą ir gerai išmaišome. Upėtakiui bebaigiant rūkintis, įdedame po gabalėlį sviesto. Skanaus!