Rūkytas upėtakis su gaiviomis salotomis

Lidl Grilio Talentai
Lidl Grilio Talentai
Rūkytas upėtakis su gaiviomis salotomis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    •   upėtakių
    • 2   skiltelių česnako
    •   petražolių
    •   čiobrelių
    •   mėtų
    • 1   citrinos
    •   druskos
    •   pipirų
    • 20   g sviesto
  • Salotoms reikės:

    •   salotų lapų mišinio
    •   agurkų
  • Padažui:

    •   žaliųjų citrinų sulčių
    • 4   šaukštelių medaus
    • 3   šaukštelių dižono garstyčių
    • 4   šaukštelių aliejaus
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

    Pasiruošiame žuvį: susmulkiname česnaką ir žalumynus - petražoles, čiobrelius, laiškinius svogūnus, mėtą. Negailime druskos ir pipirų. Smulkintais žalumynais ir citrinomis įdarome upėtakį. Dedame į grilį ir rūkiname 20 minuči, pabaigoje įdedame alyvmedžio drožlių.

    Per tą laiką ruošiame padažą salotoms: alyvuogių aliejų, druską, medų, garstyčias sumaišome. Įspaudžiame laimo sulčių.

    Susmulkiname šviežias salotas, agurkus ir petražoles, pilame padažą ir gerai išmaišome. Upėtakiui bebaigiant rūkintis, įdedame po gabalėlį sviesto. Skanaus!