Pusryčių skrebučiai su avokadais, gražgarstėmis ir pomidorų salsa

Pusryčių skrebučiai su avokadais, gražgarstėmis ir pomidorų salsa image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 15 min

Ingridientai

4 vnt.
    • 1   saujos gražgarsčių
    • 1   šlakelio alyvuogių aliejaus
    • 4   riekelių duonos mėgstamos (pvz., ciabatta)
  • Pomidorų salsai:

    • 200   g pomidorų įvairiaspalvių
    • 0,25   vnt. raudonųjų svogūnų
    • 1   skiltelės česnako
    • 1   šaukšto žaliosios citrinos sulčių
    • 1   ryšelio kalendros
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Avokadams:

    • 1   vnt. avokado didelio gerai sunokusio
    • 2   šaukštų žaliųjų citrinų sulčių
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas

    Kad ir koks metų laikas bebūtų už lango, savo virtuvėje vasarišką nuotaiką galime susikurti net pačią žvarbiausią dieną. Tokie yra šie pusryčių skrebučiai - dvelkiantys pavasariu ar vasara, gaivūs, spalvingi ir be galo gardūs!

    Mėgstamos duonos riekeles paskrudinkite iki gardaus traškumo, aptepkite trintais avokadais, pagardinkite gražgarstėmis ir pikantiška pomidorų salsa. Maloniai nustebsite, kaip gardžiai čia dera skirtingi skoniai ir tekstūros: švelnumas, gaivumas, traškumas. Norėdami skrebučius dar labiau paįvairinti, galite pagardinti paskrudintomis sėklomis, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar moliūgų. Tiesiog užberkite po mažą saujelę ant skrebučių viršaus. O tuomet - patiekite skrebučius nedelsiant, nes ilgainiui duona suminkštės.

    Ruoškite tokius pusryčius, kai akys bus išsiilgusios spalvų, kai norėsis mintimis keliauti į vasarą ar kai lauksite užsukančių svečių. Šie skrebučiai ne tik gardūs, bet ir dailūs, tad puikiai tiks ir vėlyviesiems draugų savaitgalio pusryčiams. Skrebučiai ruošiami be gyvulinės kilmės produktų, tad subalansuoti visiems - vegetarams ir veganams taip pat.

  1. Paruoškite pomidorų salsa. Pomidorus, raudonąjį svogūną ir česnako skiltelę labai smulkiai supjaustykite. Suberkite į dubenėlį. Ten pat suberkite ir smulkiai kapotas kalendras. Įspauskite žaliųjų citrinų sulčių, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.

  2. Paruoškite avokadus. Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką, minkštąją avokado dalį išskobkite į dubenėlį. Sutrinkite šakute. Pagardinkite žaliųjų citrinų sultimis, druska ir pipirais. Išmaišykite.

  3. Paruoškite pusryčių skrebučius. Duonos riekeles plonai patepkite alyvuogių aliejumi. Pakepinkite sausoje keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrus.

  4. Paskrudintas duonos riekeles aptepkite trintais avokadais. Dėkite po saujelę gražgarsčių, ant viršaus - po porą šaukštų pomidorų salsos.

  5. Patiekite nedelsiant, kol duonos riekelės traškios.