Lėtai troškinta kiaulienos mentė

Lėtai troškinta kiaulienos mentė image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 3 val.

Ingridientai

5 porcijos
    • 1   kg kiaulienos mentės
    • 800   g konservuotų pomidorų
    • 300   g morkų
    • 150   g porų
    • 1   šaukštelio druskos
    • 0,5   šaukštelių pipirų
    • 3   vnt. lauro lapų
    • 5   skiltelių česnako
    • 300   g bulvių
    • 200   g pomidorų
    • 10   g čiobrelių
    • 20   g parmezano sūrio
    • 2   g aitriųjų paprikų dribsnių „Deluxe“
    • 2   g prieskonių „Deluxe“ žvėrienos

Paruošimas

    Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus.

    Dedame kiaulienos mentę. Pabarstome pipirais, druska ir apkepame iš abiejų pusių.

    Į keraminį indą supilame konservuotus pomidorus.

    Suberiame pjaustytas bulves, porus, morkas, pomidorus, česnakus.

    Per vidurį dedame apkeptą kiaulienos mentę.

    Pagardiname žvėrienos prieskoniais ir aitriųjų paprikų dribsniais.

    Ant kiaulienos uždedame čiobrelių, šalia - kelis laurų lapus.

    Daržoves apibarstome druska.

    Indą uždengiame folija, dedame į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepame 2,5-3 val.

    Ištraukę pagardiname parmezanu.