Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus.
Lėtai troškinta kiaulienos mentė
Ingridientai
5
porcijos
-
- 1 kg kiaulienos mentės
- 800 g konservuotų pomidorų
- 300 g morkų
- 150 g porų
- 1 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelių pipirų
- 3 vnt. lauro lapų
- 5 skiltelių česnako
- 300 g bulvių
- 200 g pomidorų
- 10 g čiobrelių
- 20 g parmezano sūrio
- 2 g aitriųjų paprikų dribsnių „Deluxe“
- 2 g prieskonių „Deluxe“ žvėrienos
Paruošimas
Dedame kiaulienos mentę. Pabarstome pipirais, druska ir apkepame iš abiejų pusių.
Į keraminį indą supilame konservuotus pomidorus.
Suberiame pjaustytas bulves, porus, morkas, pomidorus, česnakus.
Per vidurį dedame apkeptą kiaulienos mentę.
Pagardiname žvėrienos prieskoniais ir aitriųjų paprikų dribsniais.
Ant kiaulienos uždedame čiobrelių, šalia - kelis laurų lapus.
Daržoves apibarstome druska.
Indą uždengiame folija, dedame į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepame 2,5-3 val.
Ištraukę pagardiname parmezanu.