Lėtai troškinta kiaulienos mentė

Lėtai troškinta kiaulienos mentė image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 3 val.

Ingridientai

5 porcijos
    • 1   kg kiaulienos mentės
    • 800   g konservuotų pomidorų
    • 300   g morkų
    • 150   g porų
    • 1   šaukštelio druskos
    • 0,5   šaukštelių pipirų
    • 3   vnt. lauro lapų
    • 5   skiltelių česnako
    • 300   g bulvių
    • 200   g pomidorų
    • 10   g čiobrelių
    • 20   g parmezano sūrio
    • 2   g aitriųjų paprikų dribsnių
    • 2   g prieskonių

Paruošimas

  1. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus.

  2. Dedame kiaulienos mentę. Pabarstome pipirais, druska ir apkepame iš abiejų pusių.

  3. Į keraminį indą supilame konservuotus pomidorus.

  4. Suberiame pjaustytas bulves, porus, morkas, pomidorus, česnakus.

  5. Per vidurį dedame apkeptą kiaulienos mentę.

  6. Pagardiname žvėrienos prieskoniais ir aitriųjų paprikų dribsniais.

  7. Ant kiaulienos uždedame čiobrelių, šalia - kelis laurų lapus.

  8. Daržoves apibarstome druska.

  9. Indą uždengiame folija, dedame į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepame 2,5-3 val.

  10. Ištraukę pagardiname parmezanu.