Taip gyventi verta!
Grikių blyneliai su pievagrybių padažu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Blyneliams:

100 g g grikių grikių
1 šaukštų šaukšto sviesto sviesto
1 svogūnų svogūno
2 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 morkų morkos
(didelės)
2 kiaušinių kiaušinio
(didelių)
70 g g miltų miltų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
druskos druskos
aliejaus aliejaus

Padažui:

200 kiaulienos šoninės kiaulienos šoninės
(šaltai rūkytos)
1 svogūnų svogūno
3 skiltelių skiltelės česnako česnako
200 g g pievagrybių pievagrybių
125 ml ml grietinėlės grietinėlės
(riebios)
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Grikių blyneliai su pievagrybių padažu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

60 min
(10)

Gaminimas

  1. Paruoškite blynelius. Grikių kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje arba užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite ir uždengtame inde palikite pusvalandžiui, kol išbrinks.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, morką smulkiai sutarkuokite. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir pakepinkite daržoves, kol suminkštės. Suberkite į dubenį su paruoštais grikiais.
  3. Į tą patį dubenį, daržovėms ir grikiams atvėsus, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
  4. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės kaitros. Įpilkite šlakelį aliejaus. Šaukštu semkite (ar šiek tiek drėgnais delnais suformuokite) blynelius. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus ir iškeps.
  5. Paruoškite pievagrybių padažą. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės kaitros. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą šaltai rūkytą šoninę ir pakepinkite, kol išskirs riebalus ir gražiai apskrus.
  6. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite. Suberkite į keptuvę su skrundančia šonine ir pakepinkite, kol suminkštės.
  7. Pievagrybius supjaustykite skiltelėmis ir taip pat suberkite į keptuvę. Pakepinkite, kol suminkštės.
  8. Supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais ir pakaitinkite, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies.
  9. Patiekite grikių blynelius dar šiltus, su šiltu pievagrybių padažu.

---

Sotūs, gardūs ir itin paprastai paruošiami grikių blyneliai - puikus pasirinkimas tada, kai blynų norisi nesaldžių ir rimtų. Patiekti juos galite tiesiog su grietine, su šviežių daržovių salotomis, o jei norite tobulai išbaigto patiekalo, pagardinkite blynelius švelniai kremišku pievagrybių ir šoninės padažu. Jį galite patiekti šalia blynelių arba, jei norite, kad jie labiau primintų minkštus kotletukus, iškeptus grikių blynelius dėkite į keptuvę su padažu ir porą minučių patroškinkite.

Improvizuokite: dar minkštesnius ir puresnius grikių blynelius iškepsite, jei į tešlą įmaišykite pakelį (180 g) varškės. Tokiu atveju naudokite tris kiaušinius ir visą stiklinę miltų.