
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Blyneliams:
100 g g | grikių grikių | ||
1 šaukštų šaukšto | sviesto sviesto | ||
1 | svogūnų svogūno | ||
2 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
1 | morkų
morkos (didelės) | ||
2 | kiaušinių
kiaušinio (didelių) | ||
70 g g | miltų miltų | ||
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų | |||
druskos druskos | |||
aliejaus aliejaus |
Padažui:
200 | kiaulienos šoninės
kiaulienos šoninės (šaltai rūkytos) | ||
1 | svogūnų svogūno | ||
3 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
200 g g | pievagrybių pievagrybių | ||
125 ml ml | grietinėlės
grietinėlės (riebios) | ||
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrikių blyneliai su pievagrybių padažu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Paruoškite blynelius. Grikių kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje arba užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite ir uždengtame inde palikite pusvalandžiui, kol išbrinks.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, morką smulkiai sutarkuokite. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir pakepinkite daržoves, kol suminkštės. Suberkite į dubenį su paruoštais grikiais.
- Į tą patį dubenį, daržovėms ir grikiams atvėsus, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
- Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės kaitros. Įpilkite šlakelį aliejaus. Šaukštu semkite (ar šiek tiek drėgnais delnais suformuokite) blynelius. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus ir iškeps.
- Paruoškite pievagrybių padažą. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės kaitros. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą šaltai rūkytą šoninę ir pakepinkite, kol išskirs riebalus ir gražiai apskrus.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite. Suberkite į keptuvę su skrundančia šonine ir pakepinkite, kol suminkštės.
- Pievagrybius supjaustykite skiltelėmis ir taip pat suberkite į keptuvę. Pakepinkite, kol suminkštės.
- Supilkite grietinėlę, pagardinkite pipirais ir pakaitinkite, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies.
- Patiekite grikių blynelius dar šiltus, su šiltu pievagrybių padažu.
---
Sotūs, gardūs ir itin paprastai paruošiami grikių blyneliai - puikus pasirinkimas tada, kai blynų norisi nesaldžių ir rimtų. Patiekti juos galite tiesiog su grietine, su šviežių daržovių salotomis, o jei norite tobulai išbaigto patiekalo, pagardinkite blynelius švelniai kremišku pievagrybių ir šoninės padažu. Jį galite patiekti šalia blynelių arba, jei norite, kad jie labiau primintų minkštus kotletukus, iškeptus grikių blynelius dėkite į keptuvę su padažu ir porą minučių patroškinkite.
Improvizuokite: dar minkštesnius ir puresnius grikių blynelius iškepsite, jei į tešlą įmaišykite pakelį (180 g) varškės. Tokiu atveju naudokite tris kiaušinius ir visą stiklinę miltų.