Azijietiška tuno filė

Azijietiška tuno filė image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 25 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 400   g tuno filė
    • 100   g ridikėlių
    • 150   g agurkų
    • 20   g sezamų sėklų
    • 1   vnt. žaliosios citrinos
    • 30   g sezamų aliejaus
    • 30   g sojų padažo
    • 1   vnt. aitriosios paprikos
    • 1   šaukštelio cukraus
    • 10   g kalendros
    • 20   g balzaminio acto
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus.

  2. Dedame tuno filė. Pabarstome pipirais, sezamų sėklomis ir druska.

  3. Kepame po porą minučių iš abiejų pusių.

  4. Į dubenį pilame sezamų aliejaus. Beriame pipirų, druskos, įtarkuojame citrinos žievelę.

  5. Išspaudžiame žaliąją citriną.

  6. Suberiame cukrų, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką.

  7. Įpilame kreminio balzaminio acto ir išmaišome.

  8. Į padažą šiaudeliais įtarkuojame agurką, ridiką ir sumaišome.

  9. Ant salotų dedame keptą tuną, pabarstome sezamų sėklomis.

  10. Patiekiame papuošę kalendrų lapeliais ir su dubenėliu sojų padažo.