
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
3 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
400 g g | jautienos
jautienos (gabalėlių troškinimui) | ||
druskos druskos | |||
1 žiupsnelių žiupsnelio | juodųjų pipirų juodųjų pipirų | ||
2 šaukštų šaukšto | sviesto sviesto | ||
200 g g | pievagrybių pievagrybių | ||
1 | svogūnų
svogūno (didelio) | ||
2 | salierų
saliero (stiebų) | ||
2 | morkų morkos | ||
4 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
2 šaukštų šaukšto | pomidorų pastos pomidorų pastos | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | aitriųjų paprikų
aitriosios paprikos (maltų) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (džiovintų) | ||
2 | lauro lapų lauro lapo | ||
400 g g | konservuotų pomidorų
konservuotų pomidorų (smulkintų) | ||
2 l l | jautienos sultinio jautienos sultinio | ||
2 | bulvių
bulvės (vidutinio dydžio) | ||
100 g g | grikių grikių | ||
200 g g | šaldytų žirnelių šaldytų žirnelių | ||
1 ryšelių ryšelio | petražolių
petražolių (šviežių) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGrikių sriuba su jautiena ir daržovėmis
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite jautienos gabalėlius, pagardinkite druska ir pipirais, ir kelias minutes apkepkite iš visų pusių. Išimkite iš puodo į lėkštę, atidėkite į šalį.
- Į puodą dėkite du šaukštus sviesto, ištirpinkite. Sudėkite į keturias dalis perpjautus pievagrybius ir maišydami pakepinkite, kol suminkštės. Išimkite iš puodo į lėkštę, atidėkite į šalį.
- Suberkite į puodą smulkiai pjaustytą svogūną, riekelėmis supjaustytus salierus, morkas ir smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite kelias minutes, vis pamaišydami, kol daržovės ims minkštėti. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite maltas aitriąsias paprikas, prieskonines žoleles ir lauro lapelius. Išmaišykite ir trumpai pakaitinkite.
- Supilkite smulkintus pomidorus, supilkite jautienos sultinį. Grąžinkite į puodą apkeptus jautienos gabalėlius. Padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol užvirs, tuomet ugnį sumažinkite, uždenkite puodą dangčiu ir virkite 60 minučių, kol jautiena taps minkšta.
- Suberkite vidutinio dydžio kubeliais pjaustytas bulves ir grikių kruopas. Virkite dar 20 minučių.
- Suberkite šaldytus žirnelius, grąžinkite į puodą keptus pievagrybius ir virkite dar 5 minutes. Paragaukite ir pagal skonį papildomai pagardinkite druska ar pipirais.
- Patiekite nedelsiant, apibarstę šviežiomis petražolėmis.
-
Tirštos sriubos - tobulas rudens vakarų valgis. Tai maistas, kuris kviečia grįžti į jaukius namus ir susiburti prie bendro stalo. Gaminkite šią sriubą savaitgalį ar dieną, kai laiką virtuvėje leisite neskubėdami, - jai paruošti prireiks kiek daugiau laiko, tačiau rezultatas bus nuostabiai gardus.
Nežinia, kaip šį patiekalą vadinti būtų teisingiau - sriuba, o gal vis tik troškiniu? - mat ji išties labai tiršta, soti, gausi aromatų ir skonių. Ilgai troškinama jautiena tampa gardaus minkštumo, pomidorų pasta ir trinti pomidorai suteikia sriubai ryškią spalvą ir sodraus skonio, bulvės ir grikių kruopos - sotumo.
Kaip ir visoms kruopų sriuboms (ryžių, grikių, pan.), taip ir šiai yra būdinga su laiku vis labiau tirštėti. Jei ką tik išvirta sriuba dar bus pakankamai skysta, atvėsus grikiai sugers didžiąją sultinio dalį - sriuba labiau primins troškinį. Šildydami visada galite įpilti papildomą šlakelį sultinio ar vandens, kad sriuba ir vėl būtų įprasto tirštumo.