
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
3 šaukštų šaukšto | aliejaus aliejaus | |
500 g g | kiaulienos ir jautienos faršo kiaulienos ir jautienos faršo | |
1 | svogūnų svogūno | |
2 | morkų morkos | |
2 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
2 šaukštų šaukšto | pomidorų pastos pomidorų pastos | |
1 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų | |
1 šaukštelių šaukštelio | prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (džiovintų) | |
2 | lauro lapų lauro lapo | |
1 | kopūstų
kopūsto (vidutinio dydžio, baltagūžio) | |
400 g g | konservuotų pomidorų
konservuotų pomidorų (1 skardinės, smulkintų) | |
500 ml ml | pomidorų tyrės
pomidorų tyrės (2 stiklinių) | |
1 l l | vištienos sultinio vištienos sultinio | |
100 g g | ilgagrūdžių ryžių ilgagrūdžių ryžių |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBalandėlių sriuba
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Didesniame puode ar troškintuve virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintą maišytą kiaulieną ir jautieną ir maišydami pakepinkite, kol mėsa pabals.
- Sudėkite smulkintus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytas morkas, smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite kelias minutes.
- Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir dar minutę maišydami pakaitinkite.
- Suberkite stambiai pjaustytą kopūstą, supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę ir vištienos sultinį. Suberkite ryžius. Išmaišykite.
- Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet sumažinkite iki vidutinės, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 25 minutes, kol kopūstai suminkštės.
- Patiekite su grietine, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis petražolėmis.
-
Jei mėgstate balandėlius, tačiau jų gamybos procesas jums atrodo per ilgas ar šiek tiek per sudėtingas, išsivirkite balandėlių sriubos! Tie patys ingredientai, tas pats nostalgiškas skonis, tačiau sriubą paruošite daug greičiau ir paprasčiau nei klasikinius balandėlius. Pakaks vienintelio puodo (ar troškintuvo) ir pusės valandos, per kurią puode kunkuliuojantys produktai virs gardžia ir jaukia šeimos vakariene.
Patiekite sriubą pagardinę riebia grietine. Vaikystės skonis!