Taip gyventi verta!
Balandėlių sriuba

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

3 šaukštų šaukšto aliejaus aliejaus
500 g g kiaulienos ir jautienos faršo kiaulienos ir jautienos faršo
1 svogūnų svogūno
2 morkų morkos
2 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 šaukštų šaukšto pomidorų pastos pomidorų pastos
1 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
0,5 šaukštelių šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštelių šaukštelio prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(džiovintų)
2 lauro lapų lauro lapo
1 kopūstų kopūsto
(vidutinio dydžio, baltagūžio)
400 g g konservuotų pomidorų konservuotų pomidorų
(1 skardinės, smulkintų)
500 ml ml pomidorų tyrės pomidorų tyrės
(2 stiklinių)
1 l l vištienos sultinio vištienos sultinio
100 g g ilgagrūdžių ryžių ilgagrūdžių ryžių

Balandėlių sriuba

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(22)

Gaminimas

  1. Didesniame puode ar troškintuve virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintą maišytą kiaulieną ir jautieną ir maišydami pakepinkite, kol mėsa pabals.
  2. Sudėkite smulkintus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytas morkas, smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite kelias minutes.
  3. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir dar minutę maišydami pakaitinkite.
  4. Suberkite stambiai pjaustytą kopūstą, supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę ir vištienos sultinį. Suberkite ryžius. Išmaišykite.
  5. Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet sumažinkite iki vidutinės, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 25 minutes, kol kopūstai suminkštės.
  6. Patiekite su grietine, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis petražolėmis.

-

Jei mėgstate balandėlius, tačiau jų gamybos procesas jums atrodo per ilgas ar šiek tiek per sudėtingas, išsivirkite balandėlių sriubos! Tie patys ingredientai, tas pats nostalgiškas skonis, tačiau sriubą paruošite daug greičiau ir paprasčiau nei klasikinius balandėlius. Pakaks vienintelio puodo (ar troškintuvo) ir pusės valandos, per kurią puode kunkuliuojantys produktai virs gardžia ir jaukia šeimos vakariene.

Patiekite sriubą pagardinę riebia grietine. Vaikystės skonis!