Balandėlių sriuba

Balandėlių sriuba image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

6 porcijos
  • Reikės:

    • 3   šaukštų aliejaus
    • 500   g kiaulienos ir jautienos faršo
    • 1   vnt. svogūno
    • 2   vnt. morkų
    • 2   skiltelių česnako
    • 2   šaukštų pomidorų pastos
    • 1   šaukštelio druskos
    • 0,5   šaukštelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 1   šaukštelio prieskoninių žolelių
    • 2   vnt. lauro lapų
    • 1   vnt. kopūsto
    • 400   g smulkintų konservuotų pomidorų
    • 500   ml pomidorų tyrės
    • 1   l vištienos sultinio
    • 100   g ilgagrūdžių ryžių

Paruošimas

  1. Didesniame puode ar troškintuve virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintą maišytą kiaulieną ir jautieną ir maišydami pakepinkite, kol mėsa pabals.

  2. Sudėkite smulkintus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytas morkas, smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite kelias minutes.

  3. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir dar minutę maišydami pakaitinkite.

  4. Suberkite stambiai pjaustytą kopūstą, supilkite smulkintus konservuotus pomidorus, pomidorų tyrę ir vištienos sultinį. Suberkite ryžius. Išmaišykite.

  5. Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet sumažinkite iki vidutinės, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 25 minutes, kol kopūstai suminkštės.

  6. Patiekite su grietine, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis petražolėmis.

  7. Jei mėgstate balandėlius, tačiau jų gamybos procesas jums atrodo per ilgas ar šiek tiek per sudėtingas, išsivirkite balandėlių sriubos! Tie patys ingredientai, tas pats nostalgiškas skonis, tačiau sriubą paruošite daug greičiau ir paprasčiau nei klasikinius balandėlius. Pakaks vienintelio puodo (ar troškintuvo) ir pusės valandos, per kurią puode kunkuliuojantys produktai virs gardžia ir jaukia šeimos vakariene.

    Patiekite sriubą pagardinę riebia grietine. Vaikystės skonis!