Paruošimas
- Visus kokteiliui skirtus ingredientus sudėkite į plaktuvą. Išplakite iki glotnios tekstūros.
- Patiekite nedelsiant.
-
Suvalgyti tiek šviežių vaisių ir daržovių porcijų, kiek galime suplakti plaktuvu, kartais gali būti visai sudėtinga. Tuo tarpu tiršti plakti kokteiliai - jei jie be papildomų priedų ar saldiklių - gali tapti puikiu, maistingu ir vitaminų pilnu užkandžiu, pusryčiais ar desertu.
Žalieji kokteiliai jau vien savo ryškia spalva nuteikia nuotaikingai.
Šis kokteilis išties turtingas tiek savo sudėtimi, tiek ir skoniu. Natūralaus saldumo jam suteikia bananai ir ananasai (rinkitės gerai sunokusius!), gaivumo - agurkai, žaliosios citrinos ir bazilikų lapeliai.
Išplakę, paragaukite: galbūt norėsite daugiau saldumo (tuomet įdėkite šiek tiek papildomai ananasų), tirštumo (įdėkite bananų), rūgštumo (įpilkite papildomą šlakelį žaliųjų citrinų sulčių) ar bazilikų skonio intensyvumo (pridėkite kelis papildomus baziliko lapelius).
Priklausomai nuo to, mėgstate tirštus ar skystesnius kokteilius, galite įpilti papildomą šlakelį vandens. Jei norite, kad kokteilis būtų dar šaltesnis ir gaivesnis, galite į kokteilinę berti saują ledukų arba naudoti šaldytus bananus, ananasus (tuomet iš vakaro juos supjaustykite gabalėliais ir dėkite į šaldymo kamerą).