Taip gyventi verta!
Žaliasis „gazpacho“

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

REIKĖS:

4 trumpavaisių agurkų trumpavaisio agurko
(didesnių)
1 avokadų avokado
(didelio gerai sunokusio)
50 g g špinatų špinatų
bazilikų baziliko
(apie 10 lapelių)
krapų krapų
(šviežių)
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 žaliųjų citrinų žaliosios citrinos
(nutarkuotos žievelės)
1 žaliųjų citrinų sulčių žaliosios citrinos sulčių
1 stiklinių stiklinės graikiško jogurto graikiško jogurto
(250 ml)
3 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 šaukštų šaukšto obuolių acto obuolių acto
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:

agurkų agurko
(riekelių)
bazilikų baziliko
(šviežių lapelių)
alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
graikiško jogurto graikiško jogurto
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Žaliasis „gazpacho“

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

15 min
(8)

Gaminimas

1. Visus sriubai skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos tyrės. Paragaukite ir, jei trūksta, papildomai įberkite druskos ar pipirų.
2. Uždengtame inde bent 3-4 valandas ar per naktį palaikykite šaldytuve.
3. Pilstykite sriubą į dubenėlius, patiekite papuošę riekelėmis pjaustytais agurkais, bazilikų lapeliais, apšlakstę alyvuogių aliejumi ir graikišku jogurtu. Užberkite žiupsnį šviežiai grūstų juodųjų pipirų.


-

Šalta ir gaivi gazpacho tradiciškai įsivaizduojama kaip tradicinė ispaniška pomidorų sriuba. Ši versija - žaliasis gazpacho - yra ruošiama iš pilnų saujų žalių daržovių ir prieskoninių žolelių: agurkų, avokadų, špinatų, bazilikų, krapų, žaliųjų citrinų, česnakų. Sriuba gaivinanti ir lengvos, maloniai kremiškos tekstūros. Tam, kad sriuba būtų sodriausio skonio, rinkinės šviežias daržoves, atkreipkite dėmesį, kad avokadas būtų labai gerai sunokęs.

Ruošdami sriubą, ragaukite - galbūt norėsite įpilti papildomą šlakelį žaliųjų citrinų sulčių, o gal įberti dar šiek tiek pipirų. Tačiau prisiminkite, kad galutinis sriubos skonis atsiskleis tik tada, kai leisite jai keletą valandų pabūti šaldytuve.

Patiekite sriubą šaltą, tiesiai iš šaldytuvo, pagardinę šaukšteliu graikiško jogurto, papuošę šviežių bazilikų lapeliais ir agurkų riekelėmis.