„Whiskey Sour“ kokteilis

„Whiskey Sour“ kokteilis image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 5 min

Ingridientai

1 stiklinė
  • Reikės:

    • 2   vandens
    • 70   viskio
    • 1   žaliosios citrinos
    • 2   cukraus
    • 2   - 3   ledukų
    • 1   kiaušinio baltymo

Paruošimas

    1. Į užsukamą stiklainėlį įpilkite šiek tiek vandens, įberkite cukraus. Užsukite dangtelį ir plakite, kol ištirps cukrus.

    2. Daržovių skustuku nulupkite ploną žaliosios citrinos žievelės juostelę. Ją vėliau panaudosite kokteiliui papuošti.

    3. Į kokteilių plaktuvą supilkite saldų vandenį, viskį, įmeskite žaliosios citrinos, ledukų ir įdėkite kiaušinio baltymą. Kratykite plaktuvą, kol kiaušinio baltymas suputos.

    4. Į atvėsintą stiklinę įdėkite kelis ledukus, per sietelį supilkite kokteilį. Jei košiant baltymo puta liko plaktuve, nepamirškite šiek tiek jos įdėti ir į kokteilio stiklinę.

    5. Papuoškite žaliosios citrinos žievele.

    Jei neturite žaliosios citrinos, šiam kokteiliui tiks ir paprasta citrina. Citrinos kartumas kokteiliui suteiks gaivos. Galima pasigaminti ir paprasto cukraus sirupo, bet paprasčiau tiesiog ištirpinti cukrų vandenyje.