Vokiškas obuolių pyragas

Vokiškas obuolių pyragas image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

6 porcijos
    • 180   g sviesto
    • 125   g cukraus pudros
    • 1   kiaušinio didelio
    • 1   šaukštelio druskos
    • 1   šaukštelio vanilinio cukraus
    • 125   g miltų
  • Įdarui

    • 4   vnt. obuolių didelių
    • 2   šaukštelių sviesto
    • 2   šaukštelių cukraus
    • 2   šaukštų kiaušinių plakto
    • 1   šaukštelio vanilinio cukraus
    •   žiupsnelių druskos
    •   žiupsnelių cinamono

Paruošimas

    Ištriname sviestą su vaniliniu cukrumi, druska ir cukraus pudra. Įmaišome kiaušinį. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Kepimo skardą pabarstome miltais. Sudedame tešlą ant skardos, išlyginame jos paviršių ir dedame į šaldytuvą 30-50 minučių.

    Sumaišome kiaušinį, cukrų, tirpintą sviestą, vanilinį cukrų ir druską.

    Ant atvėsusios tešlos suberiame kubeliais supjaustytus obuolius, apibarstome cinamonu ir lengvai pamaišome paviršių. Apliejame anksčiau pasiruoštu užpilu.

    Kepame maždaug 45 minutes 160 °C orkaitėje.

    Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra.