Vištų sparneliai apelsinų marinate su grikių salotomis

Vištų sparneliai apelsinų marinate su grikių salotomis image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

5 porcijos
    • 600   g vištienos sparnelių „Skonio ženklas“
    • 2   vnt. apelsinų iš „Lidl turgelio“
    • 1   - 3   skiltelių česnako
    • 2   šaukštų sojų padažo
    •   alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukštelio rudojo cukraus
    • 100   - 200   g moliūgų
    • 1   - 2   vnt. morkų
  • Grikių salotoms:

    • 200   g grikių
    • 100   g keptų paprikų
    • 50   g fetos sūrio
    • 20   g gražgarsčių

Paruošimas

    1. Į dubenį sudėkite vištų sparnelius.2. Įtarkuokite apelsinų žievelių ir česnakų.3. Įspauskite apelsinų sulčių, supilkite sojų padažą, aliejų ir įberkite rudojo cukraus.4. Įtrinkite sparnelius marinatu ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandį.5. Marinuotus sparnelius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.6. Tuo metu nulupkite ir panašaus dydžio gabalėliais supjaustykite daržoves.

    Sudėkite jas į kepimo skardą su sparneliais ir kepkite dar apie 20 min.7. Tuo metu išvirkite grikius, kaip nurodyta ant pakuotės.8. Smulkiai supjaustykite marinuotas paprikas ir įmaišykite jas į grikius.9. Taip pat sudėkite trupintą fetos sūrį ir gražgarstes. Patiekite su sparneliais ir keptomis daržovėmis.