Taip gyventi verta!
Vištų sparneliai apelsinų marinate su grikių salotomis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

600 g g vištų sparnelių vištų sparnelių
(„Skonio ženklas“)
2 vnt. vnt. apelsinų apelsino
(iš „Lidl turgelio“)
1 - 3 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 šaukštų šaukšto sojų padažo sojų padažo
alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 šaukštelių šaukštelio rudojo cukraus rudojo cukraus
100 - 200 g g moliūgų moliūgo
1 - 2 vnt. vnt. morkų morkos

Grikių salotoms:

200 g g grikių grikių
100 g g keptų paprikų keptos paprikos
50 g g fetos sūrio fetos sūrio
20 g g gražgarsčių gražgarsčių

Vištų sparneliai apelsinų marinate su grikių salotomis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

40 min
(4)

Gaminimas

1. Į dubenį sudėkite vištų sparnelius.2. Įtarkuokite apelsinų žievelių ir česnakų.3. Įspauskite apelsinų sulčių, supilkite sojų padažą, aliejų ir įberkite rudojo cukraus.4. Įtrinkite sparnelius marinatu ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandį.5. Marinuotus sparnelius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.6. Tuo metu nulupkite ir panašaus dydžio gabalėliais supjaustykite daržoves.

Sudėkite jas į kepimo skardą su sparneliais ir kepkite dar apie 20 min.7. Tuo metu išvirkite grikius, kaip nurodyta ant pakuotės.8. Smulkiai supjaustykite marinuotas paprikas ir įmaišykite jas į grikius.9. Taip pat sudėkite trupintą fetos sūrį ir gražgarstes. Patiekite su sparneliais ir keptomis daržovėmis.