Taip gyventi verta!
Vištienos kukuliai su voveraičių padažu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Kukulių ingredientai:

500 g g vištienos faršo vištienos faršo
1 vnt. vnt. kiaušinių kiaušinio
1 šaukštelių šaukštelio raudonėlių raudonėlio
(džiovinto)
petražolių petražolių
2 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 riekelių riekelės baltos duonos baltos duonos
1 šaukštų šaukšto sviesto sviesto
druskos druskos
pipirų pipirų

Padažo ingredientai:

1 šaukštų šaukšto sviesto sviesto
2 skiltelių skiltelės česnako česnako
0,5 vnt. vnt. svogūnų svogūno
200 g g voveraičių voveraičių
1 šaukštelių šaukštelio džiovinto čiobrelio džiovinto čiobrelio
120 ml ml pieno pieno
2 šaukštelių šaukštelio krakmolo krakmolo
60 ml ml vištienos sultinio vištienos sultinio

Bulvių košės ingredientai:

bulvių bulvės
sviesto sviesto
pieno pieno
druskos druskos
pipirų pipirų

Vištienos kukuliai su voveraičių padažu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

1:05 h
(3)

Gaminimas

  1. Vištienos faršą pagardiname druska ir pipirais, sumaišome su kiaušiniu, raudonėliu, smulkintais petražolių stiebeliais, smulkintu česnaku ir vandenyje sušlapinta baltos duonos riekele.
  2. Sušlapiname rankas ir suformuojame nedidelius, kąsnio dydžio kukulius.
  3. Vidutinės kaitros keptuvėje ištirpiname sviestą ir apskrudiname kukulius, bet pilnai neiškepame. Išimame iš keptuvės.
  4. Į tą pačią keptuvę dedame sviestą, smulkintą svogūną ir česnaką. Pakepiname 3-4 minutes.
  5. Voveraites nuplauname, dalį jų susmulkiname. Visas voveraites suberiame į keptuvę, pagardiname druska, pipirais, džiovintu čiobreliu ir kepame apie 10 minučių, kol apskrunda.
  6. Tuomet piene išmaišome krakmolą ir supilame į keptuvę kartu su sultiniu. Užverdame ir maišydami paverdame 5 minutes kol šiek tiek sutirštėja. Į padažą sudedame vištienos kukulius ir patroškiname apie 10 minučių. Galiausiai pabarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis.
  7. Tuo pačiu metu pasūdytame vandenyje išverdame bulves, nupilame vandenį, pilame šiek tiek pieno, dedame sviestą, pagardiname druska, pipirais ir sutriname į košę.
  8. Kukulius patiekiame su bulvių koše.

Receptą paruošė „Maisto kelionės“ https://maistokeliones.lt/