Vištienos kukuliai su voveraičių padažu

Vištienos kukuliai su voveraičių padažu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:05 val.

Ingridientai

6 porcijos
  • Kukulių ingredientai:

    • 500   g vištienos faršo
    • 1   vnt. kiaušinio
    • 1   šaukštelio raudonėlio džiovinto
    •   petražolių
    • 2   skiltelių česnako
    • 1   riekelės baltos duonos
    • 1   šaukšto sviesto
    •   druskos
    •   pipirų
  • Padažo ingredientai:

    • 1   šaukšto sviesto
    • 2   skiltelių česnako
    • 0,5   vnt. svogūnų
    • 200   g voveraičių
    • 1   šaukštelio džiovinto čiobrelio
    • 120   ml pieno
    • 2   šaukštelių krakmolo
    • 60   ml vištienos sultinio
  • Bulvių košės ingredientai:

    •   bulvių
    •   sviesto
    •   pieno
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

  1. Vištienos faršą pagardiname druska ir pipirais, sumaišome su kiaušiniu, raudonėliu, smulkintais petražolių stiebeliais, smulkintu česnaku ir vandenyje sušlapinta baltos duonos riekele.

  2. Sušlapiname rankas ir suformuojame nedidelius, kąsnio dydžio kukulius.

  3. Vidutinės kaitros keptuvėje ištirpiname sviestą ir apskrudiname kukulius, bet pilnai neiškepame. Išimame iš keptuvės.

  4. Į tą pačią keptuvę dedame sviestą, smulkintą svogūną ir česnaką. Pakepiname 3-4 minutes.

  5. Voveraites nuplauname, dalį jų susmulkiname. Visas voveraites suberiame į keptuvę, pagardiname druska, pipirais, džiovintu čiobreliu ir kepame apie 10 minučių, kol apskrunda.

  6. Tuomet piene išmaišome krakmolą ir supilame į keptuvę kartu su sultiniu. Užverdame ir maišydami paverdame 5 minutes kol šiek tiek sutirštėja. Į padažą sudedame vištienos kukulius ir patroškiname apie 10 minučių. Galiausiai pabarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis.

  7. Tuo pačiu metu pasūdytame vandenyje išverdame bulves, nupilame vandenį, pilame šiek tiek pieno, dedame sviestą, pagardiname druska, pipirais ir sutriname į košę.

  8. Kukulius patiekiame su bulvių koše.

  9. Receptą paruošė „Maisto kelionės“ https://maistokeliones.lt/