
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Kukulių ingredientai:
500 g g | vištienos faršo vištienos faršo | |
1 vnt. vnt. | kiaušinių kiaušinio | |
1 šaukštelių šaukštelio | raudonėlių
raudonėlio (džiovinto) | |
petražolių petražolių | ||
2 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
1 riekelių riekelės | baltos duonos baltos duonos | |
1 šaukštų šaukšto | sviesto sviesto | |
druskos druskos | ||
pipirų pipirų |
Padažo ingredientai:
1 šaukštų šaukšto | sviesto sviesto | |
2 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
0,5 vnt. vnt. | svogūnų svogūno | |
200 g g | voveraičių voveraičių | |
1 šaukštelių šaukštelio | džiovinto čiobrelio džiovinto čiobrelio | |
120 ml ml | pieno pieno | |
2 šaukštelių šaukštelio | krakmolo krakmolo | |
60 ml ml | vištienos sultinio vištienos sultinio |
Bulvių košės ingredientai:
bulvių bulvės | ||
sviesto sviesto | ||
pieno pieno | ||
druskos druskos | ||
pipirų pipirų |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVištienos kukuliai su voveraičių padažu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Vištienos faršą pagardiname druska ir pipirais, sumaišome su kiaušiniu, raudonėliu, smulkintais petražolių stiebeliais, smulkintu česnaku ir vandenyje sušlapinta baltos duonos riekele.
- Sušlapiname rankas ir suformuojame nedidelius, kąsnio dydžio kukulius.
- Vidutinės kaitros keptuvėje ištirpiname sviestą ir apskrudiname kukulius, bet pilnai neiškepame. Išimame iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę dedame sviestą, smulkintą svogūną ir česnaką. Pakepiname 3-4 minutes.
- Voveraites nuplauname, dalį jų susmulkiname. Visas voveraites suberiame į keptuvę, pagardiname druska, pipirais, džiovintu čiobreliu ir kepame apie 10 minučių, kol apskrunda.
- Tuomet piene išmaišome krakmolą ir supilame į keptuvę kartu su sultiniu. Užverdame ir maišydami paverdame 5 minutes kol šiek tiek sutirštėja. Į padažą sudedame vištienos kukulius ir patroškiname apie 10 minučių. Galiausiai pabarstome smulkintomis šviežiomis petražolėmis.
- Tuo pačiu metu pasūdytame vandenyje išverdame bulves, nupilame vandenį, pilame šiek tiek pieno, dedame sviestą, pagardiname druska, pipirais ir sutriname į košę.
- Kukulius patiekiame su bulvių koše.
Receptą paruošė „Maisto kelionės“ https://maistokeliones.lt/