Vištienos, brokolių ir ryžių apkepas su čederio sūriu

Vištienos, brokolių ir ryžių apkepas su čederio sūriu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:05 val.

Ingridientai

8 porcijos
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 500   g vištienos šlaunelių be odos ir kaulų
    • 0,5   šaukštelių čiobrelių džiovintų
    • 0,5   šaukštelių raudonėlių džiovintų
    • 0,5   šaukštelių česnako miltelių džiovintų
    • 0,5   šaukštelių paprikų rūkytos
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų grūstų
    • 1   svogūno
    • 4   skiltelių česnako
    • 200   g ilgagrūdžių ryžių
    • 500   ml vištienos sultinio
    • 400   ml kokosų pieno
    • 1   brokolio didelio
    • 100   g kietojo sūrio tarkuoto
    • 200   g čederio sūrio
    • 100   g mocarelos sūrio

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.

  2. Puodą (geriausia - tinkamą ir kepimui orkaitėje) įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite į puodą nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Pagardinkite čiobreliais, raudonėliais, česnakais, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Maišydami kepkite, kol vištiena pabals ir bus iškepusi. Neperkepkite. Vištiena turi likti sultinga.

  3. Iškeptą vištieną išimkite iš puodo į lėkštę ir atidėkite į šalį.

  4. Į tą patį puodą suberkite kapotus svogūnus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Suberkite smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite dar minutę, kol suminkštės.

  5. Suberkite ryžius. Maišydami pakaitinkite, kol šie taps skaidrūs.

  6. Užpilkite sultiniu ir kokosų pienu. Leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir palikite lėtai virti apie 10 minučių.

  7. Suberkite į sultinį nedideliais žiedynėliais supjaustytą brokolį. Sudėkite apkeptus vištienos gabalėlius. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek sultinio, kad beveik apsemtų brokolius ir vištieną. Išmaišykite ir leiskite virti dar apie 7-8 minutes, kol brokoliai suminkštės ir ryžiai bus išvirę. Nuimkite nuo ugnies.

  8. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį ir pusę tarkuoto čederio sūrio. Viršų apibarstykite likusiu tarkuotu čederio sūriu ir tarkuotu mocarelos sūriu.

  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris gražiai apskrus. Patiekite nedelsiant.

  10. -

    Jei mėgstate daugiaryžį, Jums tikrai patiks ir šis apkepas. Dar puikiau tai, kad jį paruošite itin greitai ir paprastai!

    Minkšti ir kreminės tekstūros ryžiai čia puikiai dera su sultinga vištiena, brokoliais ir net trijų rūšių sūriu. Žinoma, kaip ir daugelis apkepų, taip ir šis, - tiesiog subalansuotas skanioms improvizacijoms virtuvėje. Todėl:

  11. vietoje vištos šlaunelių mėsos galite naudoti ir krūtinėlę, tačiau ši bus liesesnė ir šiek tiek sausesnė;

  12. kokosų pieną drąsiai galite keisti grietinėle;

  13. ingredientų sąrašą taip pat galite papildyti tiek morkomis, tiek paprikomis, porais ar kitomis mėgstamomis daržovėmis.