
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
2 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | |
500 g g | vištienos šlaunelių
vištienos šlaunelių (be odos ir kaulų) | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | čiobrelių
čiobrelių (džiovintų) | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | raudonėlių
raudonėlio (džiovintų) | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | česnako miltelių
česnako miltelių (džiovintų) | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | paprikų
paprikos (rūkytos) | |
druskos druskos | ||
juodųjų pipirų
juodųjų pipirų (grūstų) | ||
1 | svogūnų svogūno | |
4 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
200 g g | ilgagrūdžių ryžių ilgagrūdžių ryžių | |
500 ml ml | vištienos sultinio vištienos sultinio | |
400 ml ml | kokosų pieno kokosų pieno | |
1 | brokolių
brokolio (didelio) | |
100 g g | kietojo sūrio
kietojo sūrio (tarkuoto) | |
200 g g | čederio sūrio čederio sūrio | |
100 g g | mocarelos sūrio mocarelos sūrio |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listVištienos, brokolių ir ryžių apkepas su čederio sūriu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
- Puodą (geriausia - tinkamą ir kepimui orkaitėje) įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite į puodą nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną. Pagardinkite čiobreliais, raudonėliais, česnakais, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Maišydami kepkite, kol vištiena pabals ir bus iškepusi. Neperkepkite. Vištiena turi likti sultinga.
- Iškeptą vištieną išimkite iš puodo į lėkštę ir atidėkite į šalį.
- Į tą patį puodą suberkite kapotus svogūnus ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Suberkite smulkiai kapotus česnakus. Pakepinkite dar minutę, kol suminkštės.
- Suberkite ryžius. Maišydami pakaitinkite, kol šie taps skaidrūs.
- Užpilkite sultiniu ir kokosų pienu. Leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir palikite lėtai virti apie 10 minučių.
- Suberkite į sultinį nedideliais žiedynėliais supjaustytą brokolį. Sudėkite apkeptus vištienos gabalėlius. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek sultinio, kad beveik apsemtų brokolius ir vištieną. Išmaišykite ir leiskite virti dar apie 7-8 minutes, kol brokoliai suminkštės ir ryžiai bus išvirę. Nuimkite nuo ugnies.
- Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį ir pusę tarkuoto čederio sūrio. Viršų apibarstykite likusiu tarkuotu čederio sūriu ir tarkuotu mocarelos sūriu.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris gražiai apskrus. Patiekite nedelsiant.
-
Jei mėgstate daugiaryžį, Jums tikrai patiks ir šis apkepas. Dar puikiau tai, kad jį paruošite itin greitai ir paprastai!
Minkšti ir kreminės tekstūros ryžiai čia puikiai dera su sultinga vištiena, brokoliais ir net trijų rūšių sūriu. Žinoma, kaip ir daugelis apkepų, taip ir šis, - tiesiog subalansuotas skanioms improvizacijoms virtuvėje. Todėl:
- vietoje vištos šlaunelių mėsos galite naudoti ir krūtinėlę, tačiau ši bus liesesnė ir šiek tiek sausesnė;
- kokosų pieną drąsiai galite keisti grietinėle;
- ingredientų sąrašą taip pat galite papildyti tiek morkomis, tiek paprikomis, porais ar kitomis mėgstamomis daržovėmis.