Taip gyventi verta!
Viščiukų peteliai su traškiomis salotomis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Vylius Blauzdavičius
Vylius Blauzdavičius
Šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius: gardžius grilio patiekalus galime iškepti ir savo namuose

Jums reikės:

Reikės:

1 pakuočių pakuotės viščiukų petelių viščiukų petelių
(Tex Mex marinate)
3 žaliųjų citrinų žaliosios citrinos
1 aitriųjų paprikų aitriosios paprikos
3 - 5 ridikėlių ridikėlio
0,25 vnt. vnt. kopūstų kopūsto
(nedidelio šviežio)
1 svogūnų svogūno
(rausvojo)
1 morkų morkos
petražolių petražolių
3 - 6 svogūnų laiškų svogūnų laiškų
1 šaukštų šaukšto obuolių acto obuolių acto
2 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
druskos druskos
(rupi )
juodųjų pipirų juodųjų pipirų
(maltų)

Viščiukų peteliai su traškiomis salotomis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

20 min
(4)

Gaminimas

1. Grilį įkaitinkite iki 190 laipsnių netiesioginės kaitros.
2. Ant grotelių dėkite viščiukų petelius Tex Mex marinate ir kepkite 30 minučių. Jei ant petelių yra daug marinato - perteklių nuvalykite.
3. Kol peteliai kepa, pasiruoškite salotas: į dubenį šiaudeliais arba juostelėmis sutarkuokite morkas, šiaudeliais sutarkuokite šviežią kopūstą, sudėkite smulkiai pjaustytus petražolių lapelius, sudėkite plonais pusžiedžiais pjaustytą rausvąjį svogūną, sudėti smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai pjaustytus ridikėlius.
4. Supilkite alyvuogių aliejų, įspauskite vienos žaliosios citrinos sultis, supilkite obuolių actą ir pagardnkite druska, pipirais.
5. Salotas labai gerai išmasažuokite rankomis, kad pasiskirstytų skoniai ir palikite pastovėti, kol baigs kepti peteliai.
6. Petelius patiekti lėkštėje su žaliosios citrinos skiltelėmis, salotomis ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.