1. Grilį įkaitinkite iki 190 laipsnių netiesioginės kaitros.2. Ant grotelių dėkite viščiukų petelius Tex Mex marinate ir kepkite 30 minučių. Jei ant petelių yra daug marinato - perteklių nuvalykite.3. Kol peteliai kepa, pasiruoškite salotas: į dubenį šiaudeliais arba juostelėmis sutarkuokite morkas, šiaudeliais sutarkuokite šviežią kopūstą, sudėkite smulkiai pjaustytus petražolių lapelius, sudėkite plonais pusžiedžiais pjaustytą rausvąjį svogūną, sudėti smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai pjaustytus ridikėlius.4. Supilkite alyvuogių aliejų, įspauskite vienos žaliosios citrinos sultis, supilkite obuolių actą ir pagardnkite druska, pipirais.5. Salotas labai gerai išmasažuokite rankomis, kad pasiskirstytų skoniai ir palikite pastovėti, kol baigs kepti peteliai.6. Petelius patiekti lėkštėje su žaliosios citrinos skiltelėmis, salotomis ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Viščiukų peteliai su traškiomis salotomis
Ingridientai
2
porcijos
-
Reikės:
- 1 pakuotės viščiukų petelių Tex Mex marinate
- 3 žaliųjų citrinų
- 1 aitriosios paprikos
- 3 - 5 ridikėlių
- 0,25 vnt. kopūstų nedidelio šviežio
- 1 svogūno rausvojo
- 1 morkos
- petražolių
- 3 - 6 svogūnų laiškų
- 1 šaukšto obuolių acto
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- druskos rupi
- juodųjų pipirų maltų