Viščiukų peteliai su traškiomis salotomis

Vylius Blauzdavičius
Vylius Blauzdavičius
Viščiukų peteliai su traškiomis salotomis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Reikės:

    • 1   pakuotės viščiukų petelių „Tex Mex“ marinate
    • 3   žaliųjų citrinų
    • 1   aitriosios paprikos
    • 3   - 5   ridikėlių
    • 0,25   vnt. kopūstų
    • 1   raudonojo svogūno
    • 1   morkos
    •   petražolių
    • 3   - 6   svogūnų laiškų
    • 1   šaukšto obuolių acto
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    •   maltų juodųjų pipirų

Paruošimas

  1. Grilį įkaitinkite iki 190 laipsnių netiesioginės kaitros.

  2. Ant grotelių dėkite viščiukų petelius Tex Mex marinate ir kepkite 30 minučių. Jei ant petelių yra daug marinato - perteklių nuvalykite.

  3. Kol peteliai kepa, pasiruoškite salotas: į dubenį šiaudeliais arba juostelėmis sutarkuokite morkas, šiaudeliais sutarkuokite šviežią kopūstą, sudėkite smulkiai pjaustytus petražolių lapelius, sudėkite plonais pusžiedžiais pjaustytą rausvąjį svogūną, sudėti smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai pjaustytus ridikėlius.

  4. Supilkite alyvuogių aliejų, įspauskite vienos žaliosios citrinos sultis, supilkite obuolių actą ir pagardnkite druska, pipirais.

  5. Salotas labai gerai išmasažuokite rankomis, kad pasiskirstytų skoniai ir palikite pastovėti, kol baigs kepti peteliai.

  6. Petelius patiekti lėkštėje su žaliosios citrinos skiltelėmis, salotomis ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.