Viščiukas tabaka

Viščiukas tabaka image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

2 asmenims
    • 1   vnt. viščiuko
    •   druskos

Paruošimas

    Be didesnių gebėjimų viščiuką tabaka galima išsikepti ir greitai, ir pamarinavus. 2 valgytojams mažų mažiausiai reikės viščiuko ir druskos. Nevardiju prieskonių - tai skonio reikalas. Kepant viščiuką tabaka svarbiausia technologija, o skonį galite pasirinkti patys.

  1. Perkerpame viščiuką tarp krūtinėlių per vidurį. Guldom odele į viršų ant lentos ir „ištiesinam“, jei reikia, palaužydami ties nugarkauliu ir per sąnarius. Tiesinam stipriai spausdami delnais arba užkloję plėvele lengvai išmušam virtuviniu plaktuku. Galų gale viščiukas turi būti plokščias. Įtrinam druska - aš kepu iškart, bet jei norit, galit ir palikti sūdytą pastovėti šaltai. Tik prieš kepant reikėtų jį palaikyti kambario temperatūroje, kad atšiltų. Įkaitinam keptuvę ir ištirpinam šaukštą sviesto. Daug riebalų nereikia, nes jų atsiras iš viščiuko. Keptuvė turi būti tokio dydžio, kad tilptų viščiukas. Ir geriausiai - storesniu dugnu. Klojam viščiuką į įkaitusią keptuvę, dedam ant viršaus ką nors plokščio - puodo dangtį, lėkštę, padėklą, medinę lentelę ir prislegiam su svoriu - tai gali būti kitas puodas su vandeniu, akmuo, plyta - ką sugalvosite. Aplink viščiuką tinka išdėlioti ir subproduktus - kaklelį, širdelę, skrandį, kepenėles. Kepam ant vidutinės ugnies apie 25 - 30 minučių. Tada viščiuką apverčiam, vėl klojam į keptuvę ir prislėgę tokiu pačiu būdu vėl kepam apie pusvalandį. Abi pusės turi būti gražiai apskrudusios, o kepimo trukmė priklauso ir nuo keptuvės, todėl reikia šią ypatybę stebėti.

  2. Iškeptą viščiuką apšlakstykite vandens ir aliejaus mišiniu, į kurį patartina dėti smulkinto česnako, saldžiųjų ir aitriųjų maltų paprikų. Apšlakstytą viščiuką su padažu patroškinkite dar po kelias minutes kiekvieną pusę.

  3. Patiekiant viščiuką tabaka galima apibarstyti žalumynais ir patiekti kaip su garnyru, taip ir be jo. Garnyrui tinka ryžiai, keptos bulvės, pomidorai, agurkai, salotos ir pnš.