Tešlos paruošimas: miltus, druską, šaltą margariną ir vandenį sudėkite į dubenį ir rankomis išminkykite vientisą trapią tešlą. Plokščiai suspauskite ir uždengtą padėkite į šaldytuvą apie 30 minučių.
Veganiškas špinatų ir porų kišas su pomidorais
Ingridientai
-
Tešlai
- 190 g miltų
- 80 g margarino
- 2 - 3 šaukštų vandens
- 1 žiupsnelio druskos
-
Špinatų ir porų įdarui
- 350 g šaldytų ir atitirpintų špinatų
- 1 stiebo poro
- 1 vnt. raudonojo svogūno
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 100 g vynuoginių pomidorų
- 20 g kedrų riešutų
- druskos
- pipirų
- muskatų
- 100 g veganiškos fetos
- 350 g šilkinio tofu
- 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
- 2 šaukštų mielių dribsnių
- česnako granulių
Paruošimas
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. 20–22 cm skersmens formą ištepkite riebalais ir išklokite jos dugną kepimo popieriumi.
Tešlą dėkite ant miltais apibarstyto darbinio paviršiaus ir iškočiokite, suformuokite kraštelį, o dugną keliskart subadykite šakute.
Kepkite tešlą 15 minučių, paskui atidėkite į šalį.
Įdaro paruošimas: tofu sutrinkite su krakmolu, mielių dribsniais ir prieskoniais.
Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną ir žiedais pjaustytą porą. Atšildytus špinatus gerai išspauskite, kad pašalintumėte skysčio perteklių. Sudėkite į keptuvę ir viską trumpai pakepinkite, pagardinkite druska, šviežiais pipirais ir muskato riešutu.
Sumaišykite su tofu mišiniu ir sudėkite į iškeptą tešlą. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę ir paskleiskite ant kišo, tada apibarstykite kedrų riešutais. Jei norite, į kišą galite pridėti kubeliais pjaustytos veganiškos fetos.
Kepkite 10 minučių 220 °C temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 30–40 min.
Prieš pjaustydami, palikite bent 20 minučių atvėsti. Patiekite su šviežiomis salotomis ir veganišku prieskoninių žolelių padažu.