Veganiškas špinatų ir porų kišas su pomidorais

Veganiškas špinatų ir porų kišas su pomidorais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 20 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

4 asmenims
  • Tešlai

    • 190   g miltų
    • 80   g margarino
    • 2   - 3   šaukštų vandens
    • 1   žiupsnelio druskos
  • Špinatų ir porų įdarui

    • 350   g šaldytų ir atitirpintų špinatų
    • 1   stiebo poro
    • 1   vnt. raudonojo svogūno
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 100   g vynuoginių pomidorų
    • 20   g kedrų riešutų
    •   druskos
    •   pipirų
    •   muskatų
    • 100   g veganiškos fetos
    • 350   g šilkinio tofu
    • 1   šaukšto kukurūzų krakmolo
    • 2   šaukštų mielių dribsnių
    •   česnako granulių

Paruošimas

  1. Tešlos paruošimas: miltus, druską, šaltą margariną ir vandenį sudėkite į dubenį ir rankomis išminkykite vientisą trapią tešlą. Plokščiai suspauskite ir uždengtą padėkite į šaldytuvą apie 30 minučių.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. 20–22 cm skersmens formą ištepkite riebalais ir išklokite jos dugną kepimo popieriumi.

  3. Tešlą dėkite ant miltais apibarstyto darbinio paviršiaus ir iškočiokite, suformuokite kraštelį, o dugną keliskart subadykite šakute.

  4. Kepkite tešlą 15 minučių, paskui atidėkite į šalį.

  5. Įdaro paruošimas: tofu sutrinkite su krakmolu, mielių dribsniais ir prieskoniais.

  6. Keptuvėje ant vidutinės kaitros pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną ir žiedais pjaustytą porą. Atšildytus špinatus gerai išspauskite, kad pašalintumėte skysčio perteklių. Sudėkite į keptuvę ir viską trumpai pakepinkite, pagardinkite druska, šviežiais pipirais ir muskato riešutu.

  7. Sumaišykite su tofu mišiniu ir sudėkite į iškeptą tešlą. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę ir paskleiskite ant kišo, tada apibarstykite kedrų riešutais. Jei norite, į kišą galite pridėti kubeliais pjaustytos veganiškos fetos.

  8. Kepkite 10 minučių 220 °C temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 30–40 min.

  9. Prieš pjaustydami, palikite bent 20 minučių atvėsti. Patiekite su šviežiomis salotomis ir veganišku prieskoninių žolelių padažu.