Varžovų siaubas

Varžovų siaubas image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 15 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

2 porcijos
    •   grūdų dribsnių
    • 1   stiklinės grūdų dribsnių
    • 1   šaukšto alyvuogių aliejaus
    •   rozmarino džiovinto
    •   vandens
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų
    •   žirnelių saujos (šaldytų)
    • 2   - 3   vnt. brokolių žiedynai
    • 1   vnt. kiaušinio

Paruošimas

  1. Dribsnius sudėkite į nedidelį puodą, supilkite aliejų, suberkite druską, rozmarinus, užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Padėkite į šaldytuvą nakčiai.

  2. Kitą dieną košę pašildykite, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite žirnelius, brokolius. Uždenkite ir palikite, kad daržovės sušiltų.

  3. Keptuvėje iškepkite kiaušinį. Patiekite su koše.

  4. Avižiniai dribsniai - puikus baltymų, ląstelienos šaltinis, juose gausu naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P. Puikiai tinka ir sportuojantiesiems.

    Brokoliai turi labai mažai kalorijų, tačiau juose itin gausu vitaminų C, A, geležies, kalcio.

    Per daug termiškai apdoroti brokoliai netenka didelės dalies maisto medžiagų, todėl juos pakanka tik pašildyti.

    Žirneliai naudingi kaulams, kraujagyslėms, širdžiai. Žirneliuose itin gausu mineralinių druskų, geležies, seleno, cinko, chlorofilo, B grupės vitaminų, kalcio, fosforo ir kt. Juose daug baltymų - tai labai svarbu sportuojantiesiems.