
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
grūdų dribsnių grūdų dribsnių | |||
1 stiklinių stiklinės | grūdų dribsnių grūdų dribsnių | ||
1 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
rozmarino
rozmarino (džiovinto) | |||
vandens vandens | |||
druskos druskos | |||
juodųjų pipirų juodųjų pipirų | |||
žirnelių
žirnelių (saujos (šaldytų)) | |||
2 - 3 vnt. vnt. | brokolių
brokolio (žiedynai) | ||
1 vnt. vnt. | kiaušinių kiaušinio |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listVaržovų siaubas
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Dribsnius sudėkite į nedidelį puodą, supilkite aliejų, suberkite druską, rozmarinus, užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Padėkite į šaldytuvą nakčiai.
- Kitą dieną košę pašildykite, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite žirnelius, brokolius. Uždenkite ir palikite, kad daržovės sušiltų.
- Keptuvėje iškepkite kiaušinį. Patiekite su koše.
Avižiniai dribsniai - puikus baltymų, ląstelienos šaltinis, juose gausu naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P. Puikiai tinka ir sportuojantiesiems.
Brokoliai turi labai mažai kalorijų, tačiau juose itin gausu vitaminų C, A, geležies, kalcio.
Per daug termiškai apdoroti brokoliai netenka didelės dalies maisto medžiagų, todėl juos pakanka tik pašildyti.
Žirneliai naudingi kaulams, kraujagyslėms, širdžiai. Žirneliuose itin gausu mineralinių druskų, geležies, seleno, cinko, chlorofilo, B grupės vitaminų, kalcio, fosforo ir kt. Juose daug baltymų - tai labai svarbu sportuojantiesiems.