Triname miltus su šaltu sviestu ir 40 g cukraus tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai.
Varškės pyragas su slyvomis ir kriaušėmis
Ingridientai
6
porcijos
-
- 150 g sviesto
- 250 g miltų
- druskos
- 2 vnt. kiaušinių
- 100 g cukraus
- 0,5 šaukštelių vanilinio cukraus
- 500 g varškės
- 2 vnt. kriaušių
- 50 g džiovintų slyvų
Paruošimas
Nulupame kriaušes ir susmulkiname kubeliais.
Sumaišome varškę su kiaušiniais, kriaušėmis ir džiovintomis slyvomis.
Kepimo indą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais.
Dedame 3/4 trupinių ir suspaudžiame juos šaukštu. Sudedame varškės masę ir užbarstome likusius trupinius.
Kepame 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.