
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Sirupui:
1 stiklinių stiklinės | vandens
vandens (250 ml) | ||
5 - 6 | cinamono
cinamono (lazdelių) | ||
10 g g | gvazdikėlių gvazdikėlio | ||
100 g g | cukraus cukraus | ||
8 | mandarinų
mandarino (vidutinio dydžio) |
Varškės kremui:
300 g g | varškės
varškės (9 proc. riebumo) | ||
100 g g | grietinės
grietinės (40 proc. riebumo) | ||
3 šaukštų šaukšto | kukurūzų krakmolo kukurūzų krakmolo | ||
50 g g | cukraus cukraus | ||
2 | kiaušinių
kiaušinio (didelių) |
Tešlai:
120 g g | sviesto
sviesto (82 proc. riebumo) | ||
150 g g | cukraus cukraus | ||
2 | kiaušinių
kiaušinio (didelių) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | vanilės esencijos vanilės esencijos | ||
280 g g | miltų miltų | ||
1 šaukštelių šaukštelio | kepimo miltelių kepimo miltelių | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | ||
125 ml ml | pieno
pieno (3,5 proc. Riebumo) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping list▶▶ Varškės pyragas su mandarinais
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Varškės kremas
Varškę ir grietinę pertriname iki vientisos masės.
Suberiame kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišome.
Išplakame kiaušinius su cukrumi.
Supilame į varškės masę ir išmaišome.
Mandarinų sluoksnis
Į nedidelį puodą supilame vandenį, sudedame cinamono lazdeles ir gvazdikėlius.
Užvirus paverdame apie 8 min., kol skysčio tūris sumažės dvigubai.
Į keptuvę suberiame cukrų.
Kaitiname ant vidutinės kaitros, vis pavartydami keptuvę (cukraus nemaišome!), kol cukrus ištirps.
Kaitiname dar porą minučių, kol cukrus ims karamelizuotis.
Labai lėtai supilame vandenį su prieskoniais.
Pakaitiname dar porą minučių, kol karamelė ims tirštėti, ir nukeliame.
Nutarkuojame mandarinų žieveles.
Mandarinus labai kruopščiai nulupame.
Tešla
Sviestą ir cukrų sudedame į didelį dubenį.
Suberiame nutarkuotas mandarinų žieveles.
Maišome, kol cukrus ištirps, masė pabals ir jos tūris padidės.
Maišydami po vieną įmušame kiaušinius.
Supilame vanilės ekstraktą.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
Suberiame į plakinį ir išmaišome.
Supilame į tešlą pieną ir gerai išmaišome.
Kepimas
Nuluptus mandarinus supjaustome maždaug 5 mm storio griežinėliais.
Kepimo formą (25-26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi.
Ant formos dugno supilame sirupą su prieskoniais.
Ant viršaus vieną šalia kito, šiek tiek paspausdami, išdėliojame mandarinų griežinėlius.
Pusę paruoštos tešlos tolygiai paskleidžiame ant mandarinų griežinėlių.
Tada tolygiai supilame varškės kremą.
Ant viršaus šaukštu sudedame likusią tešlą.
Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
Dar karšto pyrago kraštus apipjauname aštriu peiliu. Apie 10 min. vėsiname kepimo formoje.
Tada išverčiame į didelę lėkštę ar ant padėklo.