Varškės pyragas su mandarinais

Varškės pyragas su mandarinais image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:30 val.

Ingridientai

10 porcijos
  • Sirupui:

    • 250   ml vandens
    • 5   - 6   vnt. cinamono lazdelių
    • 10   g gvazdikėlių
    • 100   g cukraus
    • 8   mandarinų
  • Varškės kremui:

    • 300   g varškės
    • 100   g grietinės
    • 3   šaukštų kukurūzų krakmolo
    • 50   g cukraus
    • 2   vnt. kiaušinių
  • Tešlai:

    • 120   g sviesto
    • 150   g cukraus
    • 2   vnt. kiaušinių
    • 1   šaukštelio vanilės esencijos
    • 280   g miltų
    • 1   šaukštelio kepimo miltelių
    • 0,5   šaukštelių druskos
    • 125   ml pieno

Paruošimas

    Varškės kremas. Varškę (9 proc. riebumo) ir grietinę (40 proc. riebumo) pertriname iki vientisos masės. Suberiame kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišome. Išplakame kiaušinius su cukrumi. Supilame į varškės masę ir išmaišome.

    Mandarinų sluoksnis. Į nedidelį puodą supilame vandenį, sudedame cinamono lazdeles ir gvazdikėlius. Užvirus paverdame apie 8 min., kol skysčio tūris sumažės dvigubai. Į keptuvę suberiame cukrų. Kaitiname ant vidutinės kaitros, vis pavartydami keptuvę (cukraus nemaišome!), kol cukrus ištirps. Kaitiname dar porą minučių, kol cukrus ims karamelizuotis. Labai lėtai supilame vandenį su prieskoniais. Pakaitiname dar porą minučių, kol karamelė ims tirštėti, ir nukeliame. Nutarkuojame mandarinų žieveles. Mandarinus labai kruopščiai nulupame.

    Tešla. Sviestą (82 proc. riebumo) ir cukrų sudedame į didelį dubenį. Suberiame nutarkuotas mandarinų žieveles. Maišome, kol cukrus ištirps, masė pabals ir jos tūris padidės. Maišydami po vieną įmušame kiaušinius. Supilame vanilės ekstraktą. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberiame į plakinį ir išmaišome. Supilame į tešlą pieną ir gerai išmaišome.

    Kepimas. Nuluptus mandarinus supjaustome maždaug 5 mm storio griežinėliais. Kepimo formą (25-26 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi. Ant formos dugno supilame sirupą su prieskoniais. Ant viršaus vieną šalia kito, šiek tiek paspausdami, išdėliojame mandarinų griežinėlius .Pusę paruoštos tešlos tolygiai paskleidžiame ant mandarinų griežinėlių. Tada tolygiai supilame varškės kremą. Ant viršaus šaukštu sudedame likusią tešlą. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min. Dar karšto pyrago kraštus apipjauname aštriu peiliu. Apie 10 min. vėsiname kepimo formoje. Tada išverčiame į didelę lėkštę ar ant padėklo.