Varškės ir želė tortas su uogomis

Varškės ir želė tortas su uogomis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:10 val.

Ingridientai

12 porcijos
  • Biskvitui:

    • 60   g sviesto minkšto
    • 100   g cukraus 1 stiklinės
    • 2   kiaušinių
    • 125   ml grietinės ½ stiklinės, riebios
    • 140   g miltų 1 stiklinės
    • 1   šaukštelio kepimo miltelių
    • 1   žiupsnelio druskos
  • Varškės kremui:

    • 30   g želatinos 3 valg. š.
    • 125   ml vandens ½ stiklinės
    • 500   g varškės pyragams arba gerai pertrintos riebios varškės
    • 500   ml graikiško jogurto 2 stiklinių
    • 200   g sutirštinto pieno ½ skardinės
  • Želė sluoksniui:

    • 1   pakuotės braškių želė
    • 450   g įvairių uogų mišinio aviečių, braškių, trešnių, kt.

Paruošimas

  1. Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Sviestu ištepkite ar kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (22 cm skersmens).

  2. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi. Po vieną įplakite kiaušinius, įmaišykite grietinę.

  3. Suberkite į plakinį miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

  4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite 20-25 minutes. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš centro, jis turi būti švarus.

  5. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite. Išimkite iš kepimo formos, perkelkite ant lėkštės ar padėklo, ant kurio sluoksniuosite tortą, ir apjuoskite tortinės borteliu ir kepimo popieriaus juostele.

  6. Paruoškite varškės kremą. Želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.

  7. Varškę, graikišką jogurtą ir saldintą sutirštintą pieną labai gerai išplakite iki visiškai tolygios tekstūros.

  8. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės. Labai svarbu - neleiskite užvirti, nes užvirusi želatina nesustings! Ištirpintą želatiną maišydami šiek tiek atvėsinkite, tuomet - lėtai supilkite į varškės kremą, nuolat jį maišydami.

  9. Paruoštą kremą supilkite ant biskvito. Palaikykite šaldytuve apie 2 valandas, kol sustings.

  10. Paruoškite želė sluoksnį. Želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės. Atvėsinkite, bet neleiskite sustingti. Įmaišykite uogas (didesnes uogas perpjaukite perpus ar į kelias dalis, iš trešnių išimkite kauliukus).

  11. Paruoštą želė sluoksnį supilkite ant sustingusio varškės kremo sluoksnio. Grąžinkite atgal į šaldytuvą ir palaikykite pernakt, kol sustings.

  12. Sustingusį tortą išimkite iš indo. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

  13. -

    Želė desertai, šviežios uogos, jogurtas - visai tai yra puikūs pasirinkimai saldžiai, gaiviai ir saulėtai vasarai pasitikti. Šio torto sluoksniuose tobulai dera viskas: minkštas ir purus biskvitas, gaivus jogurtinis-varškės sluoksnis ir saldus želė sluoksnis su įvairiausiomis uogomis.

    Tortas gaivus, ne per saldus, labai skanus! Paruošiamas labai paprastai, tačiau neabejotinai papuoš bet kurios vasaros šventės stalą.

    Pasirinkite mėgstamas uogas, mėgstamą želę, jogurtą; šis tortas kaskart gali būti šiek tiek kitoks, sezoniškas ir spalvingas.