Taip gyventi verta!
Varškės ir želė tortas su uogomis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Biskvitui:

60 g g sviesto sviesto
(minkšto )
100 g g cukraus cukraus
(1 stiklinės )
2 kiaušinių kiaušinio
125 ml ml grietinės grietinės
(½ stiklinės, riebios)
140 g g miltų miltų
(1 stiklinės )
1 šaukštelių šaukštelio kepimo miltelių kepimo miltelių
1 žiupsnelių žiupsnelio druskos druskos

Varškės kremui:

30 g g želatinos želatinos
(3 valg. š. )
125 ml ml vandens vandens
(½ stiklinės )
500 g g varškės varškės
(pyragams arba gerai pertrintos riebios varškės)
500 ml ml graikiško jogurto graikiško jogurto
(2 stiklinių )
200 g g sutirštinto pieno sutirštinto pieno
(½ skardinės )

Želė sluoksniui:

1 pakuočių pakuotės braškių želė braškių želė
450 g g įvairių uogų mišinio įvairių uogų mišinio
(aviečių, braškių, trešnių, kt.)

Varškės ir želė tortas su uogomis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

1:10 h
(36)

Gaminimas

  1. Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Sviestu ištepkite ar kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (22 cm skersmens).
  2. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi. Po vieną įplakite kiaušinius, įmaišykite grietinę.
  3. Suberkite į plakinį miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite 20-25 minutes. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš centro, jis turi būti švarus.
  5. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite. Išimkite iš kepimo formos, perkelkite ant lėkštės ar padėklo, ant kurio sluoksniuosite tortą, ir apjuoskite tortinės borteliu ir kepimo popieriaus juostele.

  1. Paruoškite varškės kremą. Želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
  2. Varškę, graikišką jogurtą ir saldintą sutirštintą pieną labai gerai išplakite iki visiškai tolygios tekstūros.
  3. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės. Labai svarbu - neleiskite užvirti, nes užvirusi želatina nesustings! Ištirpintą želatiną maišydami šiek tiek atvėsinkite, tuomet - lėtai supilkite į varškės kremą, nuolat jį maišydami.
  4. Paruoštą kremą supilkite ant biskvito. Palaikykite šaldytuve apie 2 valandas, kol sustings.

  1. Paruoškite želė sluoksnį. Želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės. Atvėsinkite, bet neleiskite sustingti. Įmaišykite uogas (didesnes uogas perpjaukite perpus ar į kelias dalis, iš trešnių išimkite kauliukus).
  2. Paruoštą želė sluoksnį supilkite ant sustingusio varškės kremo sluoksnio. Grąžinkite atgal į šaldytuvą ir palaikykite pernakt, kol sustings.

  1. Sustingusį tortą išimkite iš indo. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

-

Želė desertai, šviežios uogos, jogurtas - visai tai yra puikūs pasirinkimai saldžiai, gaiviai ir saulėtai vasarai pasitikti. Šio torto sluoksniuose tobulai dera viskas: minkštas ir purus biskvitas, gaivus jogurtinis-varškės sluoksnis ir saldus želė sluoksnis su įvairiausiomis uogomis.

Tortas gaivus, ne per saldus, labai skanus! Paruošiamas labai paprastai, tačiau neabejotinai papuoš bet kurios vasaros šventės stalą.

Pasirinkite mėgstamas uogas, mėgstamą želę, jogurtą; šis tortas kaskart gali būti šiek tiek kitoks, sezoniškas ir spalvingas.

Varškės ir želė tortas su uogomis
1:10 h

Varškės ir želė tortas su uogomis

Jums reikės:

sviesto (minkšto )
60 g
cukraus (1 stiklinės )
100 g
kiaušinio
2
grietinės (½ stiklinės, riebios)
125 ml
miltų (1 stiklinės )
140 g
kepimo miltelių
1 šaukštelio
druskos
1 žiupsnelio
želatinos (3 valg. š. )
30 g
vandens (½ stiklinės )
125 ml
varškės (pyragams arba gerai pertrintos riebios varškės)
500 g
graikiško jogurto (2 stiklinių )
500 ml
sutirštinto pieno (½ skardinės )
200 g
braškių želė
1 pakuotės
įvairių uogų mišinio (aviečių, braškių, trešnių, kt.)
450 g
Varškės ir želė tortas su uogomis - 1 žingsnis
30 min

1 žingsnis

Varškės ir želė tortas su uogomis - 1 žingsnis

  1. Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Sviestu ištepkite ar kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (22 cm skersmens).
  2. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi. Po vieną įplakite kiaušinius, įmaišykite grietinę.
  3. Suberkite į plakinį miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite 20-25 minutes. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš centro, jis turi būti švarus.
  5. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite. Išimkite iš kepimo formos, perkelkite ant lėkštės ar padėklo, ant kurio sluoksniuosite tortą, ir apjuoskite tortinės borteliu ir kepimo popieriaus juostele.
sviesto (minkšto ): 60 g
cukraus (1 stiklinės ): 100 g
kiaušinio: 2
grietinės (½ stiklinės, riebios): 125 ml
miltų (1 stiklinės ): 140 g
kepimo miltelių: 1 šaukštelio
druskos: 1 žiupsnelio
Varškės ir želė tortas su uogomis - 2 žingsnis
20 min

2 žingsnis

Varškės ir želė tortas su uogomis - 2 žingsnis

  1. Paruoškite varškės kremą. Želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
  2. Varškę, graikišką jogurtą ir saldintą sutirštintą pieną labai gerai išplakite iki visiškai tolygios tekstūros.
  3. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės. Labai svarbu – neleiskite užvirti, nes užvirusi želatina nesustings! Ištirpintą želatiną maišydami šiek tiek atvėsinkite, tuomet – lėtai supilkite į varškės kremą, nuolat jį maišydami.
  4. Paruoštą kremą supilkite ant biskvito. Palaikykite šaldytuve apie 2 valandas, kol sustings.
želatinos (3 valg. š. ): 30 g
vandens (½ stiklinės ): 125 ml
varškės (pyragams arba gerai pertrintos riebios varškės): 500 g
graikiško jogurto (2 stiklinių ): 500 ml
sutirštinto pieno (½ skardinės ): 200 g
Varškės ir želė tortas su uogomis - 3 žingsnis
20 min

3 žingsnis

Varškės ir želė tortas su uogomis - 3 žingsnis

  1. Paruoškite želė sluoksnį. Želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės. Atvėsinkite, bet neleiskite sustingti. Įmaišykite uogas (didesnes uogas perpjaukite perpus ar į kelias dalis, iš trešnių išimkite kauliukus).
  2. Paruoštą želė sluoksnį supilkite ant sustingusio varškės kremo sluoksnio. Grąžinkite atgal į šaldytuvą ir palaikykite pernakt, kol sustings.

 

  1. Sustingusį tortą išimkite iš indo. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
braškių želė: 1 pakuotės
įvairių uogų mišinio (aviečių, braškių, trešnių, kt.): 450 g
Varškės ir želė tortas su uogomis

Atsiliepimai

Ar patiko gaminti?

1
2
3