Varškėčiai

Varškėčiai image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 500   g varškės
    • 2   vnt. kiaušinių
    • 100   - 200   g kvietinių miltų
    • 4   šaukštų cukraus
    • 1   žiupsnelio druskos
    •   aliejaus

Paruošimas

  1. Varškę gerai ištriname. Įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, miltus, druską ir mediniu šaukštu gerai išsukame. Miltų reikia dėti tiek, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų.

  2. Ant miltais pabarstytos lentos dedame po šaukštą tešlos, darome apvalius paplotėlius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.

  3. Į varškės masę galima įberti kmynų, o kad geriau pakiltų - truputį kepimo miltelių. Jei nemėgstame saldžiai, į tešlą cukraus galima ir nedėti.

  4. Patiekiame su uogiene ir/ar grietine.