Varškę gerai ištriname. Įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, miltus, druską ir mediniu šaukštu gerai išsukame. Miltų reikia dėti tiek, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų.
Varškėčiai
Ingridientai
2
porcijos
-
- 500 g varškės
- 2 vnt. kiaušinių
- 100 - 200 g kvietinių miltų
- 4 šaukštų cukraus
- 1 žiupsnelio druskos
- aliejaus
Paruošimas
Ant miltais pabarstytos lentos dedame po šaukštą tešlos, darome apvalius paplotėlius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.
Į varškės masę galima įberti kmynų, o kad geriau pakiltų - truputį kepimo miltelių. Jei nemėgstame saldžiai, į tešlą cukraus galima ir nedėti.
Patiekiame su uogiene ir/ar grietine.