Taip gyventi verta!
Saldus pomidorų džemas su vanile

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

1 kg kg pomidorų pomidoro
(unokusių)
1 citrinų sulčių citrinos sulčių
citrinos žievelės citrinos žievelės
400 g g uogienių cukraus uogienių cukraus
(arba 4 stiklinių (800 g) įprasto cukraus)
2 šaukštelių šaukštelio vanilinio cukraus vanilinio cukraus

Saldus pomidorų džemas su vanile

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(0)

Gaminimas

  1. Iš pradžių nuimkite pomidorų odeles. Pomidorų viršuje padarykite kryžiaus formos įpjovas, sudėkite pomidorus į didelį dubenį. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 3 minutes. Verdantį vandenį nupilkite ir iš karto pomidorus užpilkite kuo šaltesniu vandeniu. Leiskite pomidorams atvėsti, tuomet nulupkite odeles.
  2. Pomidorus perpjaukite į keturias dalis. Išimkite sėklas - džemui reikės tik tvirtosios pomidoro dalies.
  3. Supjaustykite pomidorus mažais kubeliais. Suberkite į puodą, supilkite citrinų sultis ir nutarkuotas citrinų žieveles (tik geltonąją jų dalį). Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol pomidorai pradės kunkuliuoti.
  4. Suberkite uogienių cukrų, vanilinį cukrų ir pakaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 20-30 minučių, vis pamaišydami mediniu šaukštu ir nugriebdami paviršiuje susidarančius putas, kol džemas šiek tiek sutirštės.
  5. Išvirtą džemą supilkite į švarius, dar šiltus stiklainius. Iš karto sandariai užsukite dangtelius. Apverskite dangteliais į apačią ir palikite visiškai atvėsti.
  6. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

-

Jei pomidoras yra uoga, kodėl gi iš jų negalima išvirti uogienės? Tikrai galima! Ji saldi, kvapni, puikiai tinkanti tiek prie pikantiškų sūrių, tiek ant kreminiu sūriu apteptos šviežios duonos riekės.

Ragaudami turbūt neįspėtumėte, kad šis džemas - iš pomidorų. Jo spalva sodriai raudona, o skonis - uogiškas ir saldus. Kvepia džemas taip pat ne pomidorais, o vanile. Gal tai braškės? Gal persikai, nektarinai, o gal abrikosai? Ar slyvos? Ne, tai išties yra pomidorai!

Džemui rinkitės mėsingus, gerai sunokusius pomidorus. Kruopščiai pašalinkite jų odelę, išimkite sėklas. Priklausomai nuo pomidorų rūšies, jie gali būti skirtingai sultingi, todėl džemą gali tekti virti trumpiau ar ilgiau - kliaukitės konsistencija ir tiesiog laukite, kol maišomas džemas ims tirštėti.

Jei norisi daugiau pikantiškumo, pomidorų džemą galite pagardinti ir cinamono lazdele (išvirę džemą, ją išimkite), ir žiupsniu kajeno pipirų, kurie švelniai kąs liežuvį.

Stiklainių paruošimas: prieš gamindami džemą, sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius. Tiek stiklainius, tiek dangtelius perliekite šiltu vandeniu, labai gerai ištrinkite valgomąja soda iš visų pusių, tuomet - kruopščiai išskalaukite. Galiausiai nuplikykite verdančiu vandeniu, pripildykite juo stiklainėlius ir palikite pastovėti apie 5-10 minučių. Vandenį išpilkite, stiklainėlius sudėkite ant švaraus medžiaginio rankšluostėlio ir leiskite nusivarvėti, kol išvirsite džemą.

Taip pat galite naudoti ir kitą stiklainių sterilizavimo būdą: iškaitinti stiklainius orkaitėje, mikrobangų krosnelėje ar kt. Svarbiausia, kad stiklainiai būtų visiškai švarūs ir sandarūs.

* Kokį cukrų naudoti? Uogienėms ir džemams galite naudoti tiek paprastą, tiek uogienių cukrų. Uogienių cukrus dėl sudėtyje esančio pektino uogienę leidžia išvirti daug greičiau (uogos greičiau sutirštėja). Jei naudosite paprastą cukrų be papildomų tirštiklių, naudokite maždaug dvigubai didesnį jo kiekį ir uogienę virkite ilgiau, kol ji sutirštės iki norimo tirštumo. Galite patikrinti, šaukštelį uogienės užlašinę ant šaltos lėkštutės: luktelėkite minutę ir per uogienę perbraukite šaukštelio koteliu ar tiesiog pirštu - jei uogienė nesubėga atgal, galite ją nukaisti ir pilstyti į stiklainėlius.

Panašūs receptai

New
Braškių uogienė su žaliosiomis citrinomis ir vanile

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Braškių uogienė su žaliosiomis citrinomis ir vanile
45 min
(1)
New
Mėlynių uogienė su vanile ir bazilikais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Mėlynių uogienė su vanile ir bazilikais
45 min
(0)
New
Juodųjų serbentų uogienė su šokoladu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Juodųjų serbentų uogienė su šokoladu
60 min
(2)
Vyšnių ir abrikosų uogienė

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Vyšnių ir abrikosų uogienė
45 min
(4)
Aviečių ir persikų uogienė

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Aviečių ir persikų uogienė
45 min
(0)
▶▶ Lietinių tortas

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

▶▶ Lietinių tortas
60 min
(4)
▶▶ Saldūs vafliai

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

▶▶ Saldūs vafliai
15 min
(18)
▶▶ Pyragas su braškėmis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

▶▶ Pyragas su braškėmis
2:30 h
(11)
▶▶ Grietininės spurgos

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

▶▶ Grietininės spurgos
60 min
(11)
▶▶ Apelsininis keksas

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

▶▶ Apelsininis keksas
60 min
(30)
▶▶ Velykų boba

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

▶▶ Velykų boba
60 min
(5)
▶▶ Citrininis pyragas

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

▶▶ Citrininis pyragas
60 min
(2)
▶▶ Vokiškas obuolių pyragas

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

▶▶ Vokiškas obuolių pyragas
60 min
(19)
▶▶ Kepti nektarinai su medumi ir maskarpone

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

▶▶ Kepti nektarinai su medumi ir maskarpone
15 min
(3)
Desertas „Miško detektyvas”

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Desertas „Miško detektyvas”
15 min
(2)