Juodųjų serbentų uogienė su šokoladu

Juodųjų serbentų uogienė su šokoladu image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

1 litras
  • Reikės:

    • 800   g juodųjų serbentų
    • 0,5   citrinų sulčių
    • 400   g uogienių cukraus arba 4 stiklinių (800 g) įprasto cukraus
    • 100   g juodojo šokolado

Paruošimas

  1. Juoduosius serbentus udėkite į vidutinio dydžio puodą, supilkite citrinų sultis. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol suminkštės, sukris, išskirs sultis ir pradės virsnoti.

  2. Suberkite uogienių cukrų ir pakaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 10 minučių, vis pamaišydami mediniu šaukštu ir nugriebdami paviršiuje susidarančius putas.

  3. Nukaiskite ir iš karto įmaišykite gabalėliais sulaužytą šokoladą, kol šis ištirps.

  4. Uogienę supilkite į švarius, dar šiltus stiklainius. Iš karto sandariai užsukite dangtelius. Apverskite dangteliais į apačią ir palikite visiškai atvėsti.

  5. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

  6. -

    Tai labai intensyvaus skonio uogienė: joje susijungia ir saldumas, ir juodųjų serbentų rūgštumas, ir šokolado kartumas. Nors derinys iš pirmo žvilgsnio gali skambėti šiek tiek netikėtai, uogienėje šie produktai dera išties nuostabiai.

    Labai svarbu rinktis kokybišką juodąjį šokoladą - kakavos sausųjų medžiagų šokolade turėtų būti bent 70 proc. Šokoladas uogienei suteiks ne tik sodresnį skonį, bet ir švelnesnę tekstūrą. Išbandykite!

    Stiklainių paruošimas: prieš gamindami uogienę, sterilizuokite stiklainius ir jų dangtelius. Tiek stiklainius, tiek dangtelius perliekite šiltu vandeniu, labai gerai ištrinkite valgomąja soda iš visų pusių, tuomet - kruopščiai išskalaukite. Galiausiai nuplikykite verdančiu vandeniu, pripildykite juo stiklainėlius ir palikite pastovėti apie 5-10 minučių. Vandenį išpilkite, stiklainėlius sudėkite ant švaraus medžiaginio rankšluostėlio ir leiskite nusivarvėti, kol išvirsite uogienę.

    Taip pat galite naudoti ir kitą stiklainių sterilizavimo būdą: iškaitinti stiklainius orkaitėje, mikrobangų krosnelėje ar kt. Svarbiausia, kad stiklainiai būtų visiškai švarūs ir sandarūs.

    * Kokį cukrų naudoti? Uogienėms galite naudoti tiek paprastą, tiek uogienių cukrų. Uogienių cukrus dėl sudėtyje esančio pektino uogienę leidžia išvirti daug greičiau (uogos greičiau sutirštėja). Jei naudosite paprastą cukrų be papildomų tirštiklių, naudokite maždaug dvigubai didesnį jo kiekį ir uogienę virkite ilgiau, kol ji sutirštės iki norimo tirštumo. Galite patikrinti, šaukštelį uogienės užlašinę ant šaltos lėkštutės: luktelėkite minutę ir per uogienę perbraukite šaukštelio koteliu ar tiesiog pirštu - jei uogienė nesubėga atgal, galite ją nukaisti ir pilstyti į stiklainėlius.