Troškintų raudonųjų kopūstų salotos

Troškintų raudonųjų kopūstų salotos image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

7 porcijos
  • REIKĖS:

    • 1   radonojo kopūsto
    • 125   g rūkytos šoninės
    • 1   svogūno
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų
    • 2   šaukštų rudojo cukraus
    • 3   šaukštų garstyčių grūdeliais
    • 1   šaukšto kmynų
    • 85   ml obuolių acto
    • 1   stiklinės vištienos sultinio
    • 1   lauro lapo

Paruošimas

  1. Raudonąjį kopūstą perpjaukite perpus, kiekvieną pusę - dar kartą perpus. Išpjaukite kietąją kopūsto dalį (šerdį). Kopūsto ketvirčius supjaustykite plonomis riekelėmis.

  2. Į troškintuvą suberkite šoninės gabalėlius. Kepinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol išskirs riebalus. Tuomet suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną. Pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pakepinkite kelias minutes, kol svogūnas suminkštės.

  3. Suberkite smulkintą raudonąjį kopūstą. Išmaišykite ir pakepinkite dar kelias minutes, kol šiek tiek sukris, ims minkštėti. Suberkite rudąjį cukrų, grūdėtąsias garstyčias ir kmynus. Gerai išmaišykite.

  4. Supilkite obuolių actą, vištienos sultinį. Įdėkite lauro lapelį.

  5. Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti. Tuomet iškart sumažinkite ugnį, uždenkite troškintuvą dangčiu ir leiskite kopūstams troškintis apie 40 minučių, kol visiškai suminkštės. Stebėkite besitroškinančius kopūstus - vis atidenkite dangtį, pamaišykite ir patikrinkite, ar netrūksta skysčio. Jei taip nutiktų, galite įpilti šiek tiek vandens (ar sultinio).

  6. Kopūstams išsitroškinus, išimkite iš jų lauro lapelį.

  7. Troškintus kopūstus patiekite kaip garnyrą prie mėsos patiekalų; taip pat galite patiekti kaip lengvą pagrindinį patiekalą ar kaip užkandį.

  8. -

    Troškintų raudonųjų kopūstų salotos - vienas populiarių Vokietijoje rudenį vykstančio „Oktoberfest“ festivalio valgių, dažniausiai patiekiamas kaip garnyras prie sočių mėsos patiekalų: kiaulienos, vištienos, dešrelių, mėsainių ar šonkauliukų.

    Vokietijoje šios salotos turi net tris pavadinimus - priklausomai nuo skirtingų šalies regionų, jos gali būti vadinamos Rotkohl, Rotkraut ar Blaukraut.

    Paruošiamos labai lengvai ir vos iš kelių ingredientų, šios saldžiarūgščio skonio salotos paprastai yra valgomos šaltos, todėl galite jas pagaminti šiek tiek anksčiau ir laikyti šaldytuve iki 3-4 dienų. Žinoma, joms, kaip ir bet kokiam maistui, galioja ta pati taisyklė: kuo šviežesnės, tuo skanesnės.

    Salotos skanios ne tik šaltos, bet ir šiltos; jas galite patiekti ne vien kaip garnyrą, bet ir kaip lengvą pagrindinį patiekalą ar užkandį. Svarbiausia, gamindami pasirūpinkite visu ingredientų sąrašu ir laikykitės tikslių kiekių bei proporcijų, nes būtent tai sukuria unikalų, gardų ir maloniai saldžiarūgštį šių salotų skonį.