Trinta keptų burokėlių sriuba su imbierais

Trinta keptų burokėlių sriuba su imbierais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Burokėliams paruošti reikės:

    • 500   g burokėlių
    •   alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų
  • Sriubai:

    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   svogūno
    • 1   poro
    • 2   salierų stiebų
    •   imbiero gabalėlio (4-5 cm) tarkuotos šaknies
    • 500   ml daržovių sultinio
    • 0,5   žaliųjų citrinų sulčių
    • 200   g kokosų pieno
  • Patiekti:

    •   petražolių šviežių
    •   kokosų pieno ar grietinėlės

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite ant kepimo popieriaus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų.

  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol suminkštės.

  4. Puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus, riekelėmis supjaustytus porus ir salierų stiebus. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite tarkuotą imbierą ir dar trumpai pakepinkite.

  5. Suberkite keptų burokėlių kubelius, supilkite sultinį. Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti. Tuomet ugnį sumažinkite ir virkite apie 5-7 minutes.

  6. Supilkite žaliosios citrinos sultis, kokosų pieną. Išmaišykite. Trintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos tekstūros. Paragaukite ir pagal skonį papildomai pagardinkite druska ir pipirais.

  7. Patiekite nedelsiant, pagardinę šaukštu kokosų pieno (ar grietinės) ir papuošę šviežių petražolių lapeliais.

  8. -

    Šildanti ir tiršta daržovių sriuba - neatsiejama nuo vėsių rudens dienų ir ilgų tamsių vakarų. Ji puikai tiks jaukioms vakarienėms - burokėlių saldumas ir imbiero pikantiškumas čia dera tiesiog puikiai, o kremiškas kokosų pienas suteikia sriubai papildomo švelnumo.

    Recepte siūloma sriubą ruošti iš orkaitėje keptų žalių burokėlių, tačiau jei turite mažiau laiko, galite naudoti ir virtus burokėlius. Tokiu atveju juos, supjaustytus kubeliais, tiesiog suberkite į puodą su keptais svogūnais, porais ir salierais. Sriubą su virtais burokėliais išvirsite daug greičiau, o jos skonis taip pat bus puikus.

    Sriubos receptas tinkama veganams - joje nenaudojami tik gyvulinės kilmės produktai.