Taip gyventi verta!
Trijų šokoladų tortas

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Pagrindui reikės:

160 g g sausainių sausainio
(trapių šokoladinių )
80 g g sviesto sviesto

Juodojo šokolado sluoksniui:

8 g g želatinos želatinos
(2 ½ arb. š. )
30 g g grietinėlės grietinėlės
(2 valg. š., riebios)
200 g g juodojo šokolado juodojo šokolado
50 g g sviesto sviesto
250 ml ml grietinėlės grietinėlės
(1 stiklinės, riebios)

Pieniško šokolado sluoksniui:

8 g g želatinos želatinos
(2 ½ arb. š. )
30 g g grietinėlės grietinėlės
(2 valg. š., riebios)
200 g g pieniško šokolado pieniško šokolado
50 g g sviesto sviesto
250 ml ml grietinėlės grietinėlės
(1 stiklinės, riebios)

Baltojo šokolado sluoksniui:

8 g g želatinos želatinos
(2 ½ arb. š. )
30 g g grietinėlės grietinėlės
(2 valg. š., riebios)
200 g g baltojo šokolado baltojo šokolado
50 g g sviesto sviesto
250 ml ml grietinėlės grietinėlės
(1 stiklinės, riebios)

Papuošti:

200 g g aviečių avietės
juodojo šokolado juodojo šokolado
(tarkuoto)

Trijų šokoladų tortas

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

3:00 h
(15)

Gaminimas

  1. Pasiruoškite indą atsegamais kraštais. Galite tortą ruošti siauresnėje ir aukštesnėje formoje (16 cm skersmens, 13 cm aukščio) arba standartinėje 22 cm skersmens formoje; antruoju atveju tortas bus kur kas žemesnis, sluoksniai plonesni.
  2. Pasirinktą formą išklokite kepimo popieriuje. Vieną lakštą įklokite į kepimo formos dugną. Antrąjį lakštą sukarpykite juostomis, pločio sulig formos aukščiu. Apjuoskite iš vidinės pusės. Šitaip formą išklojus popieriumi, sustingusio torto kraštai nebus „susiglamžę“, nes kepimo popierius nebus susiglamžęs.
  3. Paruoškite torto pagrindą. Sausainius smulkintuvu susmulkinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Gauta lipnia mase tolygiai išklokite formos dugną.
  4. Paruoškite juodojo šokolado sluoksnį. Želatiną užpilkite dviem šaukštais grietinėlės, palikite išbrinkti.
  5. Į nedidelį puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir sviestą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir gausite vientisą masę.
  6. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir šluotele išmaišykite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite.
  7. Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Įmaišykite į šokolado, sviesto ir želatinos masę.
  8. Paruoštą kremą supilkite ant sausainių pagrindo. Palikite sustingti.
  9. Paruoškite pieniško šokolado sluoksnį. Želatiną užpilkite dviem šaukštais grietinėlės, palikite išbrinkti.
  10. Į nedidelį puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą pienišką šokoladą ir sviestą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir gausite vientisą masę.
  11. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir šluotele išmaišykite, kol ištirps. Jei matysite, kad atsiskiria riebalai, grąžinkite puodą virš labai silpnos ugnies ir pakaitinkite, nuolat maišydami šluotele, kol ir vėl susijungs į vientisą masę. Svarbiausia - neleiskite užvirti. Šiek tiek atvėsinkite.
  12. Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Įmaišykite į šokolado, sviesto ir želatinos masę.
  13. Paruoštą kremą supilkite ant sustingusio juodojo šokolado sluoksnio. Palikite sustingti.
  14. Paruoškite baltojo šokolado sluoksnį. Želatiną užpilkite dviem šaukštais grietinėlės, palikite išbrinkti.
  15. Į nedidelį puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą baltąjį šokoladą ir sviestą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir gausite vientisą masę.
  16. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir šluotele išmaišykite, kol ištirps. Jei matysite, kad atsiskiria riebalai, grąžinkite puodą virš labai silpnos ugnies ir pakaitinkite, nuolat maišydami šluotele, kol ir vėl susijungs į vientisą masę. Svarbiausia - neleiskite užvirti. Šiek tiek atvėsinkite.
  17. Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Įmaišykite į šokolado, sviesto ir želatinos masę.
  18. Paruoštą kremą supilkite ant sustingusio pieniško šokolado sluoksnio. Palikite sustingti.
  19. Visiems torto sluoksniams sustingus, nuimkite atsegamą formos kraštą. Atsargiai nuimkite kepimo popieriaus juostas nuo torto šonų. Perkelkite ant tortinės, lėkštės ar padėklo.
  20. Papuoškite šviežiomis avietėmis, apiberkite tarkuotu juoduoju šokoladu.

-

Šis tortas - klasika. Galbūt esate jį jau kažkur matę, galbūt esate kažkada ragavę. Jei taip, žinote - jis ypatingai sodrus, turtingo skonio, gausiai šokoladinis. Nepamirštamas. Vertas ypatingos progos, bet lygiai taip pat užburiantis net tada, kai patiekiamas be progos.

Jis Jums patiks, jei išties mėgstate šokoladą. Juodojo, pieniško ir baltojo šokolado sluoksniai ne tik dailiai atrodo, bet ir puikiai papildo vienas kitą - karstelėjęs juodasis tampa puikiai atsvara tikrai saldžiam baltojo šokolado sluoksniui.

Klasikinį tortą norėdami papildyti naujais skoniais, į sluoksnius galite įmaišyti šiek tiek atvėsintos stiprios kavos ar kreminio likerio.

Neabejokite, tai vienas tų tortų, kurio net mažo gabalėlio pakaks, kad apsaltų širdis, todėl skaniausia jį bus patiekti su nesaldinta kava.

Trijų šokoladų tortas
3:00 h

Trijų šokoladų tortas

Jums reikės:

sausainio (trapių šokoladinių )
160 g
sviesto
80 g
želatinos (2 ½ arb. š. )
8 g
grietinėlės (2 valg. š., riebios)
30 g
juodojo šokolado
200 g
sviesto
50 g
grietinėlės (1 stiklinės, riebios)
250 ml
želatinos (2 ½ arb. š. )
8 g
grietinėlės (2 valg. š., riebios)
30 g
pieniško šokolado
200 g
sviesto
50 g
grietinėlės (1 stiklinės, riebios)
250 ml
želatinos (2 ½ arb. š. )
8 g
grietinėlės (2 valg. š., riebios)
30 g
baltojo šokolado
200 g
sviesto
50 g
grietinėlės (1 stiklinės, riebios)
250 ml
avietės
200 g
juodojo šokolado (tarkuoto)
Trijų šokoladų tortas
30 min

1 žingsnis

1 žingsnis - Paruoškite torto pagrindą

  1. Pasiruoškite indą atsegamais kraštais. Galite tortą ruošti siauresnėje ir aukštesnėje formoje (16 cm skersmens, 13 cm aukščio) arba standartinėje 22 cm skersmens formoje; antruoju atveju tortas bus kur kas žemesnis, sluoksniai plonesni.
  2. Pasirinktą formą išklokite kepimo popieriuje. Vieną lakštą įklokite į kepimo formos dugną. Antrąjį lakštą sukarpykite juostomis, pločio sulig formos aukščiu. Apjuoskite iš vidinės pusės. Šitaip formą išklojus popieriumi, sustingusio torto kraštai nebus „susiglamžę“, nes kepimo popierius nebus susiglamžęs.
  3. Paruoškite torto pagrindą. Sausainius smulkintuvu susmulkinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Gauta lipnia mase tolygiai išklokite formos dugną.
sausainio (trapių šokoladinių ): 160 g
sviesto: 80 g
Paruoškite juodojo šokolado sluoksnį
40 min

2 žingsnis

2 žingsnis - Paruoškite juodojo šokolado sluoksnį

  1. Paruoškite juodojo šokolado sluoksnį. Želatiną užpilkite dviem šaukštais grietinėlės, palikite išbrinkti.
  2. Į nedidelį puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir sviestą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir gausite vientisą masę.
  3. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir šluotele išmaišykite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite.
  4. Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Įmaišykite į šokolado, sviesto ir želatinos masę.
  5. Paruoštą kremą supilkite ant sausainių pagrindo. Palikite sustingti.
želatinos (2 ½ arb. š. ): 8 g
grietinėlės (2 valg. š., riebios): 30 g
juodojo šokolado: 200 g
sviesto: 50 g
grietinėlės (1 stiklinės, riebios): 250 ml
Paruoškite pieniško šokolado sluoksnį.
40 min

3 žingsnis

3 žingsnis - Paruoškite pieniško šokolado sluoksnį.

  1. Paruoškite pieniško šokolado sluoksnį. Želatiną užpilkite dviem šaukštais grietinėlės, palikite išbrinkti.
  2. Į nedidelį puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą pienišką šokoladą ir sviestą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir gausite vientisą masę.
  3. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir šluotele išmaišykite, kol ištirps. Jei matysite, kad atsiskiria riebalai, grąžinkite puodą virš labai silpnos ugnies ir pakaitinkite, nuolat maišydami šluotele, kol ir vėl susijungs į vientisą masę. Svarbiausia – neleiskite užvirti. Šiek tiek atvėsinkite.
  4. Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Įmaišykite į šokolado, sviesto ir želatinos masę.
  5. Paruoštą kremą supilkite ant sustingusio juodojo šokolado sluoksnio. Palikite sustingti.
želatinos (2 ½ arb. š. ): 8 g
grietinėlės (2 valg. š., riebios): 30 g
pieniško šokolado: 200 g
sviesto: 50 g
grietinėlės (1 stiklinės, riebios): 250 ml
Paruoškite baltojo šokolado sluoksnį.
40 min

4 žingsnis

4 žingsnis - Paruoškite baltojo šokolado sluoksnį.

  1. Paruoškite baltojo šokolado sluoksnį. Želatiną užpilkite dviem šaukštais grietinėlės, palikite išbrinkti.
  2. Į nedidelį puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą baltąjį šokoladą ir sviestą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir gausite vientisą masę.
  3. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir šluotele išmaišykite, kol ištirps. Jei matysite, kad atsiskiria riebalai, grąžinkite puodą virš labai silpnos ugnies ir pakaitinkite, nuolat maišydami šluotele, kol ir vėl susijungs į vientisą masę. Svarbiausia – neleiskite užvirti. Šiek tiek atvėsinkite.
  4. Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Įmaišykite į šokolado, sviesto ir želatinos masę.
  5. Paruoštą kremą supilkite ant sustingusio pieniško šokolado sluoksnio. Palikite sustingti.
želatinos (2 ½ arb. š. ): 8 g
grietinėlės (2 valg. š., riebios): 30 g
baltojo šokolado: 200 g
sviesto: 50 g
grietinėlės (1 stiklinės, riebios): 250 ml
Papuoškite
30 min

5 žingsnis

5 žingsnis - Papuoškite

  1. Visiems torto sluoksniams sustingus, nuimkite atsegamą formos kraštą. Atsargiai nuimkite kepimo popieriaus juostas nuo torto šonų. Perkelkite ant tortinės, lėkštės ar padėklo.
  2. Papuoškite šviežiomis avietėmis, apiberkite tarkuotu juoduoju šokoladu.
avietės: 200 g
juodojo šokolado (tarkuoto)
Trijų šokoladų tortas

Atsiliepimai

Ar patiko gaminti?

1
2
3
4
5

Raktažodžiai

Desertai