Trijų šokoladų tortas

Trijų šokoladų tortas image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 3 val.

Ingridientai

6 gabaliukai
  • Pagrindui reikės:

    • 160   g sausainių trapių šokoladinių
    • 80   g sviesto
  • Juodojo šokolado sluoksniui:

    • 8   g želatinos 2 ½ arb. š.
    • 30   g grietinėlės 2 valg. š., riebios
    • 200   g juodojo šokolado
    • 50   g sviesto
    • 250   ml grietinėlės 1 stiklinės, riebios
  • Pieniško šokolado sluoksniui:

    • 8   g želatinos 2 ½ arb. š.
    • 30   g grietinėlės 2 valg. š., riebios
    • 200   g pieniško šokolado
    • 50   g sviesto
    • 250   ml grietinėlės 1 stiklinės, riebios
  • Baltojo šokolado sluoksniui:

    • 8   g želatinos 2 ½ arb. š.
    • 30   g grietinėlės 2 valg. š., riebios
    • 200   g baltojo šokolado
    • 50   g sviesto
    • 250   ml grietinėlės 1 stiklinės, riebios
  • Papuošti:

    • 200   g aviečių
    •   juodojo šokolado tarkuoto

Paruošimas

  1. Pasiruoškite indą atsegamais kraštais. Galite tortą ruošti siauresnėje ir aukštesnėje formoje (16 cm skersmens, 13 cm aukščio) arba standartinėje 22 cm skersmens formoje; antruoju atveju tortas bus kur kas žemesnis, sluoksniai plonesni.

  2. Pasirinktą formą išklokite kepimo popieriuje. Vieną lakštą įklokite į kepimo formos dugną. Antrąjį lakštą sukarpykite juostomis, pločio sulig formos aukščiu. Apjuoskite iš vidinės pusės. Šitaip formą išklojus popieriumi, sustingusio torto kraštai nebus „susiglamžę“, nes kepimo popierius nebus susiglamžęs.

  3. Paruoškite torto pagrindą. Sausainius smulkintuvu susmulkinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Gauta lipnia mase tolygiai išklokite formos dugną.

  4. Paruoškite juodojo šokolado sluoksnį. Želatiną užpilkite dviem šaukštais grietinėlės, palikite išbrinkti.

  5. Į nedidelį puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir sviestą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir gausite vientisą masę.

  6. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir šluotele išmaišykite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite.

  7. Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Įmaišykite į šokolado, sviesto ir želatinos masę.

  8. Paruoštą kremą supilkite ant sausainių pagrindo. Palikite sustingti.

  9. Paruoškite pieniško šokolado sluoksnį. Želatiną užpilkite dviem šaukštais grietinėlės, palikite išbrinkti.

  10. Į nedidelį puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą pienišką šokoladą ir sviestą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir gausite vientisą masę.

  11. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir šluotele išmaišykite, kol ištirps. Jei matysite, kad atsiskiria riebalai, grąžinkite puodą virš labai silpnos ugnies ir pakaitinkite, nuolat maišydami šluotele, kol ir vėl susijungs į vientisą masę. Svarbiausia - neleiskite užvirti. Šiek tiek atvėsinkite.

  12. Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Įmaišykite į šokolado, sviesto ir želatinos masę.

  13. Paruoštą kremą supilkite ant sustingusio juodojo šokolado sluoksnio. Palikite sustingti.

  14. Paruoškite baltojo šokolado sluoksnį. Želatiną užpilkite dviem šaukštais grietinėlės, palikite išbrinkti.

  15. Į nedidelį puodą sudėkite gabalėliais sulaužytą baltąjį šokoladą ir sviestą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol šokoladas ir sviestas ištirps, ir gausite vientisą masę.

  16. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite išbrinkusią želatiną ir šluotele išmaišykite, kol ištirps. Jei matysite, kad atsiskiria riebalai, grąžinkite puodą virš labai silpnos ugnies ir pakaitinkite, nuolat maišydami šluotele, kol ir vėl susijungs į vientisą masę. Svarbiausia - neleiskite užvirti. Šiek tiek atvėsinkite.

  17. Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Įmaišykite į šokolado, sviesto ir želatinos masę.

  18. Paruoštą kremą supilkite ant sustingusio pieniško šokolado sluoksnio. Palikite sustingti.

  19. Visiems torto sluoksniams sustingus, nuimkite atsegamą formos kraštą. Atsargiai nuimkite kepimo popieriaus juostas nuo torto šonų. Perkelkite ant tortinės, lėkštės ar padėklo.

  20. Papuoškite šviežiomis avietėmis, apiberkite tarkuotu juoduoju šokoladu.

  21. -

    Šis tortas - klasika. Galbūt esate jį jau kažkur matę, galbūt esate kažkada ragavę. Jei taip, žinote - jis ypatingai sodrus, turtingo skonio, gausiai šokoladinis. Nepamirštamas. Vertas ypatingos progos, bet lygiai taip pat užburiantis net tada, kai patiekiamas be progos.

    Jis Jums patiks, jei išties mėgstate šokoladą. Juodojo, pieniško ir baltojo šokolado sluoksniai ne tik dailiai atrodo, bet ir puikiai papildo vienas kitą - karstelėjęs juodasis tampa puikiai atsvara tikrai saldžiam baltojo šokolado sluoksniui.

    Klasikinį tortą norėdami papildyti naujais skoniais, į sluoksnius galite įmaišyti šiek tiek atvėsintos stiprios kavos ar kreminio likerio.

    Neabejokite, tai vienas tų tortų, kurio net mažo gabalėlio pakaks, kad apsaltų širdis, todėl skaniausia jį bus patiekti su nesaldinta kava.

Žymos