Traškūs aštrūs riešutai su alyvuogių aliejumi, česnakais ir rozmarinais

Traškūs aštrūs riešutai su alyvuogių aliejumi, česnakais ir rozmarinais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 5 min
Gaminimas 15 min

Ingridientai

3 stiklainiai
  • Reikės:

    • 150   g migdolų riešutų
    • 125   g pekaninių riešutų
    • 140   anakardžių riešutų
    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukštelio druskos
    • 1   šaukštelio česnako miltelių
    • 1   šaukštelio rozmarino
    • 1   šaukštelio aitriosios paprikos
    • 0,25   šaukštelių kajeno paprikų

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).

  2. Riešutus suberkite į dubenį. Supilkite alyvuogių aliejų, suberkite visus prieskonius. Gerai išmaišykite, kad visi riešutai tolygiai pasidengtų prieskonių mišiniu.

  3. Suberkite vienu sluoksniu ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių, kad 5 minutes permišydami, kad riešutai keptų kuo tolygiau.

  4. Atvėsinkite ar ragaukite. Galite suberti į stiklainėlius ir įteikti kaip valgomą dovaną.

  5. Vakarėlio, filmų vakaro ar pasivaikščiojimo užkandis, o gal gardi valgoma dovana - šie pikantiški ir švelniai aštrūs riešutai gali turėti ne vieną vaidmenį, ir visi jie labai skanūs. Jei riešutų norite aštresnių, berkite daugiau aitriųjų ir kajeno paprikų, jei norite švelnesnių - galite jų neberti išvis. Prieskoniais žongliruokite pagal savo skonį, rinkitės mėgstamiausius riešutus, o kepdami atidžiai stebėkite, kad iškeptumėte juos iki malonaus traškumo.

    Uždaryti sandariame indelyje ir apsaugoti nuo drėgmės, riešutai traškūs išliks ilgai. Tačiau jie išties užkrečiamai skanūs, tad jei norite, kad užtektų ilgiau, verčiau iškart dvigubinkite porciją.